Συνεχίζεται αύριο η κατάθεση Πανούση

Συνεχίζεται αύριο η κατάθεση Πανούση
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, προσέρχεται στο γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με όσα έχει καταγγείλει περί ευθυνών κατά της ζωής του και της οικογένειάς του καθώς επίσης και για την μηνυτήρια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση, η οποία συνεχίζεται αύριο

Για περισσότερα από πέντε ώρες έμεινε στο εισαγγελικό γραφείο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την κατάθεση του.

Ο Γ. Πανούσης όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, θα συνεχίσει την κατάθεση του αύριο το μεσημέρι και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες αναφορικά με τα όσα ανέφερε στον εισαγγελικό λειτουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε να περιγράφει τα παλαιότερα περιστατικά, την επίθεση που δέχθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2009 (έχει παραγραφεί) και τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο γραφείο του αλλά δεν εξερράγη (η υπόθεση δικάζεται ήδη σε δίκη που αφορά σε ενέργειες της ΣΠΦ).

Η κατάθεση αναμένεται να συνεχιστεί με την καταγραφή των περιστατικών που ακολούθησαν. Επίσης, ο Γ. Πανούσης πρόκειται να καταθέσει έγγραφα και να προτείνει μάρτυρες, τα οποία θα αποτιμηθούν από τον εισαγγελέα Δασούλα για τις επόμενες κινήσεις του.

Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις του ο πρώην υπουργός ανέφερε: “Η εισαγγελία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Θα συνεχιστεί η κατάθεσή μου και αύριο στις 14:30. Η εμπιστοσύνη που έχω στην ελληνική Δικαιοσύνη ενισχύθηκε. Εκ παραδρομής σε δηλώσεις μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει από τη γραμματεία ούτε από εμένα. Δεν είναι έτσι. Τιμάμε τους δικαστές γιατί συμβάλουν στο κράτος δικαίου. Αύριο τα υπόλοιπα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός καταθέτει στον αντεισαγγελέα Δασούλα που χειρίζεται τις δυο προκαταρκτικές εξετάσεις οι οποίες σχηματίστηκαν μετά τις καταγγελίες Πανούση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα