Συνεχίζεται η απομάκρυνση προσφύγων από την Ειδομένη

Συνεχίζεται η απομάκρυνση προσφύγων από την Ειδομένη
Επιχείρηση εκκένωσηες του προσφυγικού καταυλισμού στην Ειδομένη την Τρίτη 24 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ) Eurokinissi

Πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται από την Ειδομένη σε 7 οργανωμένες δομές της Β. Ελλάδος. Ομαλά εξελίσσεται μέχρι στιγμής η διαδικασία

Συνεχίζει να εξελίσσεται ομαλά η αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη σε οργανωμένες δομές της Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί έως τώρα έχουν φύγει 37 λεωφορεία με 2.024 πρόσφυγες και μετανάστες και η όλη επιχείρηση θα συνεχιστεί μερικές ώρες ακόμα, μέχρι να φύγουν άλλα 5λεωφορεία.

Η όλη επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ, με τις Αρχές να φιλοδοξούν ο αριθμός αυτός να κλείσει σήμερα πολύ πάνω από 2.000.

Στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν περίπου 400 αστυνομικοί ανά βάρδια από διάφορες Υπηρεσίες, μεταξύ τους και διμοιρίες των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ από την Αθήνα, ενώ στο σύνολό της αυτή η δύναμη αγγίζει τους 1.200 άντρες.

Οι Αρχές προχώρησαν και στην προσαγωγή τριών Ελλήνων, δυο νεαρών γυναικών και ενός άντρα, γιατί μοίραζαν την αραβόφωνη έκδοση της εφημερίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου “Άπατρις” στους πρόσφυγες. Οι προσαχθέντες εξετάστηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος τους.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρονται σε 7 οργανωμένες δομές της Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πιερίας:

Παλιό βιομηχανικό κτίριο Καραμανλή και πρώην βυρσοδεψείο στη Σίνδο

Παλιό βιομηχανικό κτίριο έναντι του χώρου βιολογικού καθαρισμού στη Σίνδο

Σε αγρόκτημα στο Κτήμα Αλεξιάδη του Ομίλου ALEXIL, στην περιοχή Δερβένι

Αποθήκη Φέσσα στο Ωραιόκαστρο

Σε καταυλσιμό στη Ν. Καβάλα, Κιλκίς

Σε καταυλισμό στο Βαγιοχώρι, στον Δήμο Βόλβης

Σε καταυλισμό στην Πέτρα Ολύμπου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις Αρχές, η πλειονότητα των προσφύγων, καθώς ήταν ενημερωμένοι από χθες, από νωρίς το πρωί είχαν μαζέψεις τα πράγματά τους και ανέμεναν τα λεωφορεία για να φύγουν. Η διαδικασία ξεκίνησε με τις σκηνές που βρίσκονται έξω και περιμετρικά στα χωράφια από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης και συνεχίζεται με προτεραιότητα τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα