Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της Βρετανίδας τουρίστριας στη Ροδόπη

Εγκαίνια  του αυτοκινητοδρόμου "Ιόνια Οδός" από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) Επισκοπικού, που βρίσκεται στο 194,8 χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου "Ιόνια Οδός" από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α) Επισκοπικού, που βρίσκεται στο 194,8 χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΜΑΚ συνεχίζουν τις έρευνες για την 64χρονη τουρίστρια που εξαφανίστηκε στη Ροδόπη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, έντεκα ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 4ης ΕΜΑΚ ΑΜ-Θ με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου για τον εντοπισμό Βρετανίδας Τουρίστριας, η τύχη της οποίας αγνοείται από το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι έρευνες διεξάγονται στην περιοχή μεταξύ Μεσημβρίας και Πετρωτών.

Πρόκειται για μία 64χρονη γυναίκα που διέμενε σε πανσιόν στη Μαρώνεια της Ροδόπης.

Χθες το πρωί με ΤΑΧΙ άφησε πίσω της την Μαρώνεια με στόχο να επισκεφτεί την γειτονική Μεσημβρία, αρχαιολογικός τόπος, ο οδηγός την μετέφερε όντως στην περιοχή, όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Ίσως η ίδια να αποφάσισε με τα πόδια να ακολουθήσει την παραλιακή διαδρομή μεταξύ Μεσημβρίας – Πετρωτών και Μαρώνειας στην επιστροφή, μια μεγάλη απόσταση για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει την περιοχή και κινείται με τα πόδια. Η τελευταία φορά που την είδαν ήταν στις τέσσερις και μισή το απόγευμα, λουόμενοι στην παραλία των Πετρωτών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά της Π/Υ Κομοτηνής κατά την επιστροφή της δέχτηκε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά. Ζήτησε βοήθεια καλώντας τηλεφωνικά συγγενείς της στο Λονδίνο ( με την μητέρα της και τον αδερφό της). Οι συγγενείς ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομοτηνής και οι έρευνες ξεκίνησαν στις 11.30 χθες το βράδυ. Στην περιοχή η λήψη σήματος είναι πολύ κακή, ωστόσο, μέχρι τις πέντε το πρωί το τηλέφωνό της λειτουργούσε κανονικά, χωρίς, όμως, εκείνη να απαντά στης κλήσεις. Αργότερα,η προσπάθεια που έγινε για τον εντοπισμό του κινητού της τηλεφώνου, κάτι που θα διευκόλυνε τον εντοπισμό και της ίδιας, απέβη άκαρπη.

Έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή τριών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, μελών του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής για να συνδράμουν στις έρευνες, όπως και της Αερολέσχης Κομοτηνής για τον από αέρος έλεγχο της περιοχής.

ADVERTISING

SHARE: