Συνελήφθη ιρακινός διακινητής μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών(κυρίως Πακιστανών)  στο κέντρο κράτησης στην Μόρια,για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία,Τρίτη 5 Απριλίου 2016 (EUROKINISSI/ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών(κυρίως Πακιστανών) στο κέντρο κράτησης στην Μόρια,για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία,Τρίτη 5 Απριλίου 2016 (EUROKINISSI/ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Μαζί με τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος συνελήφθησαν και δύο Σύροι συνεργάτες του

Ένας Ιρακινός 41 ετών κινούσε από τη Θεσσαλονίκη τα νήματα ελληνοτουρκικού κυκλώματος διακίνησης μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, που εισέρχονταν στη χώρα από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε επιχείρηση του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ο ίδιος και δύο συνεργάτες του διακινητές.

Στον Έβρο συνελήφθησαν αρχικά δύο 18χρονοι Σύροι «βαρκάρηδες», οι οποίοι πέρασαν με βάρκες στην ελληνική όχθη 20 κουρδικής καταγωγής πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 5 ανήλικα παιδιά. Οι αλλοδαποί θα πλήρωναν από 1.700 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου θα τους παραλάμβανε ο 41χρονος Ιρακινός «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Ο τελευταίος, που έχει συντονίσει πολλές ανάλογες επιχειρήσεις διακίνησης στο παρελθόν, θα μετέφερε στη συνέχεια τους πρόσφυγες στην Αθήνα, και από εκεί, μέσω άλλων κυκλωμάτων θα επιχειρούσε την παράνομη μεταφορά τους σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες

ADVERTISING

SHARE: