Συνεπιμέλεια, η επόμενη μέρα

Συνεπιμέλεια, η επόμενη μέρα
pixabay

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων

Ο Συλλογος ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – C.S.P. Greece με την συμμετοχή του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88.6 και του ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (αίθουσα Α. Τρίτση) το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στις 17:00 με θέμα «ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ».

Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ο τρόπος που θα λειτουργήσει η ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, τα επιστημονικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα της «επόμενης μέρας» καθώς και το σχέδιο νόμου που κατετέθη στη Βουλή των Ελλήνων τον Μάρτιο 2017. Η συζήτηση είναι επίκαιρη αφού ανάλογο σχέδιο νόμου κατατέθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ψήφιση του σχεδίου νόμου – που είναι αναγκαία για να κάμψει το νομολογιακό έθιμο – είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας, της δικαιοσύνης, του δικαστικού σώματος, του δικηγορικού σώματος, των γονέων, και πρωτίστως των παιδιών.

Για την εφαρμογή του διεθνούς και ευρωπαϊκού κεκτημένου της ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ είναι σύμφωνοι η Εκκλησία της Ελλάδος, οι γυναικείες οργανώσεις, η Επιτροπή Ισότητας, ο συνήγορος του παιδιού, ΚΑΙ διεθνείς οργανισμοί όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης. Η επιστήμη έχει απερίφραστα ταχθεί υπέρ της Συνεπιμέλειας.  Το δικηγορικό σώμα με τους χιλιάδες πιστοποιημένους διαμεσολαβητές περιμένει την νομοθετική αλλαγή για να καταστεί εφικτή η διαμεσολάβηση και ν’ αντικαταστήσει την αντιδικία στις οικογενειακές υποθέσεις.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα