Συνεπιμέλεια: Θετικός για τις απαραίτητες αλλαγές ο υπουργός Δικαιοσύνης

Συνεπιμέλεια: Θετικός για τις απαραίτητες αλλαγές ο υπουργός Δικαιοσύνης

Συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή είχαν μέλη του συλλόγου Συνεπιμέλεια

Συνάντηση του συλλόγου Συνεπιμέλεια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή την Παρασκευή. Ο υπουργός φάνηκε θετικός στην προώθηση των απαραίτητων αλλαγών στο οικογενειακό δίκαιο προκειμένου να λυθεί ένα φλέγον κοινωνικό ζήτημα.

Μάλιστα, απόφαση που εκδόθηκε τον Οκτώβρη, άνοιγε το δρόμο για τη συνεπιμέλεια. Συγκεκριμένα, ύστερα από απόφαση εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων, ο πατέρας θα μπορεί να έχει την επιμέλεια τους ζυγούς μήνες και η μητέρα τους μονούς η μητέρα, ενώ ο κάθε γονέας διατηρεί το δικαίωμα της επικοινωνίας κατά τη διάρκεια του διαστήματος που τη φροντίδα του τέκνου έχει ο έτερος γονέας.

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου:

Θετικός ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Σταύρος Κοντονής σε αλλαγές στο Αστικό Δίκαιο κατά την συνάντηση. Ο κύριος Υπουργός εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς συγκεκριμένες άμεσες αλλαγές ειδικά σε θέματα επικοινωνίας τέκνων χωρισμένων γονέων όπως και για τα παιδιά εκτός γάμου. Αναφέρθηκε στην ανάγκη θεσμοθέτησης κάποιων αλλαγών στο αστικό δίκαιο που θα οδηγήσουν στην εναρμόνιση του με τις κοινωνικές εξελίξεις.

Ο σύλλογος Συνεπιμέλεια έχει υποβάλλει στον κ. Υπουργό σχέδιο νόμου και έγγραφο αίτημα με αρ. πρωτοκόλου Υπουργού 3980/16-10-17.

Αναμένουμε τις ενέργειες του κ. Υπουργού για την προώθηση του σχέδιου νόμου προς ψήφιση.

Σύλλογος Συνεπιμέλεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για την κοινή επιμέλεια τέκνων

Συνεπιμέλεια Τώρα: 'Έχω να δω το παιδί μου ένα χρόνο'

Η αναγκαιότητα της κοινής ανατροφής των παιδιών

Ξυδάκης για συνεπιμέλεια: Ο νομοθέτης να προηγείται της διάχυτης δοξασίας

ADVERTISING

SHARE: