Σύσσωμη καταδίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό γονέων στο 144ο δημοτικό

Σύσσωμη καταδίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό γονέων στο 144ο δημοτικό
Προαύλιο Σχολείου Eurokinissi

Τραμπουκισμοί και άγριο ξύλο σε γονείς από νεοναζί, κατά την τελετή λήξης του σχολικού έτους στο 144ο δημοτικό. Στο νοσοκομείο τα δύο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων - Ποια ήταν η αιτία - Καταδικάζει την επίθεση ΥΠΠΕΘ και δήμος Αθήνας

Με σκληρή ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει τον ρατσιστικό τραμπουκισμό και τον ξυλοδαρμό γονέων στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής το περασμένο Σάββατο.

«Ο ρόλος των δραστών αυτής της επίθεσης δεν είναι άγνωστος ούτε τυχαίος. Τα κίνητρά τους είναι επίσης γνωστά. Το δηλητήριο του ρατσισμού που τους ποτίζει όμως, δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών, προσφέροντάς τους το αγαθό της μόρφωσης ως ένα αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμά τους», συνέχισε το αρμόδιο υπουργείο, στηρίζοντας ανοιχτά τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που συμπεριέλαβαν όλα τα παιδιά στην τελετή λήξης του σχολικού έτους.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που σύσσωμοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών της Πακιστανικής Κοινότητας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς που δέχθηκαν τη φασιστική επίθεση και τους ζητούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν ένα σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό στη διαφορετικότητα δίνοντας αποστομωτική απάντηση στα φαινόμενα του ρατσισμού», έσπευσε να απαντήσει το ΥΠΠΕΘ απέναντι σε ακόμη ένα κρούσμα βίας απέναντι στη διαφορετικότητα.

Την επίθεση βέβαια καταδίκασε με τη σειρά του και το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, που μάλιστα ενέκρινε σχετικό ψήφισμα – το οποίο δεν ψήφισε η παράταξη «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα» -, ενώ εκφράστηκαν φόβοι για τυχόν νέα επεισόδια την ερχόμενη Κυριακή, στο ίδιο σχολείο, όπου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση η Πακιστανική Κοινότητα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πάντως πληροφορίες, δύο δράστες γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν δυο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μπροστά σε άλλους γονείς αλλά και στους μικρούς μαθητές του σχολείου. Αυτόπτες μάρτυρες ήταν συνολικά 50 παιδιά και γονείς, ενώ στο σχολείο φιλοξενούνταν την ίδια στιγμή, περίπου 200 άτομα.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ υπέβαλαν και μηνύσεις.

Αιτία υπήρξε, όπως ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ανάθεση – επειδή δεν υπήρξε βοήθεια από άλλους γονείς – σε άτομα πακιστανικής καταγωγής που μένουν στην περιοχή, η προετοιμασία της εκδήλωσης.

Το δε 144ο δεν είναι ένα τυχαίο σχολείο, και οι δράστες της τελευταίας ρατσιστικής επίθεσης δεν είναι δύο τυχαίοι θερμόαιμοι γονείς, αναφέρει η ΕΦ.ΣΥΝ. που ανέδειξε το εν λόγω θέμα.

Βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια του Νοεμβρίου, όταν οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών αντέδρασαν με βίαιο τρόπο στην παραχώρηση του σχολείου από τον Δήμο Αθηναίων για κυριακάτικα μαθήματα γλώσσας στα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας.

Τότε ο σύλλογος γονέων, οι δάσκαλοι αλλά και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και σωματεία από όλη την Αθήνα, αντιρατσιστικές και πολιτικές οργανώσεις, πήραν έμπρακτα θέση αγκαλιάζοντας τα παιδιά των μεταναστών, μη αφήνοντας τον εθνικισμό να δηλητηριάζει τη σχολική ζωή. Έκτοτε η χρονιά κύλησε ομαλά και οι σχέσεις των γονιών με την Πακιστανική Κοινότητα ήταν ζεστές.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, το περιστατικό κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους, και ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Αριστοτέλης», οι δάσκαλοι του 144ου Σχολείου, αλλά και η ΚΕΕΡΦΑ.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version