Τα Capital Controls αποφυλακίζουν νωρίτερα τη Βίκυ Σταμάτη

Τα Capital Controls αποφυλακίζουν νωρίτερα τη Βίκυ Σταμάτη
Η Βίκη Σταμάτη στην έξοδό της από ατα δικαστήρια της Ευελπίδων μετα την απολογία της στο κλιμάκιο των εκπροσώπων της ελβετικής Δικαιοσύνης την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Κάνοντας χρήση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ελέω Capital Controls, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίζεται χωρίς προς το παρόν την καταβολή εγγύησης

Χωρίς την καταβολή της εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ αποφυλακίζεται τελικά η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο.

Κι αυτό εξαιτίας της κοινής υπουργικής απόφαση ελέω Capital Controls, η οποία εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατουμένους για να αποφυλακιστούν.

Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κλπ) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους. Η ΚΥΑ έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί.

Αν δεν παραταθεί η κα Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά τη λήψη ισχύος της (5 /11) να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ. Ήδη πάντως με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της θα βγει κανονικά ελεύθερη από το Δρομοκαΐτειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα