Τα πέντε αιτήματα που θα επιδώσουν οι αγρότες στον πρωθυπουργό

Τα πέντε αιτήματα που θα επιδώσουν οι αγρότες στον πρωθυπουργό
INTIME NEWS

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προσέρχονται στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το Ασφαλιστικό

Με τρεις εκπροσώπους θα συμμετάσχει το μπλόκο της Νίκαιας στην αυριανή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α Τσίπρα, την οποία είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Ο Βαγγέλης Μπούτας, ο Ρίζος Μαρούδας και ο Κ. Τζέλας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, θα εκπροσωπήσουν το μπλόκο στη αυριανή συνάντηση, η οποία τουλάχιστον από πλευράς αγροτών έχει συγκεκριμένη ατζέντα: Τα πέντε αιτήματα που έχουν διατυπώσει και επαναλάβει και χθες με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από εκπροσώπους του προαναφερόμενου αριθμού μπλόκων και τα οποία, όπως υποστηρίζουν, αντιπροσωπεύουν την μικρομεσαία αγροτιά.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα αυτά είναι:

1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Εν τω μεταξύ τους αποκλεισμούς των καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και των τελωνείων αποφάσισαν οι αγρότες της Κρήτης

Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς των καταστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και των τελωνείων, αποφάσισαν να προχωρήσουν εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης, που συμμετείχαν απόψε στη διευρυμένη σύσκεψη του συντονιστικού τους οργάνου, στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηράκλειου.

Ο νέος γύρος κινητοποιήσεων θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6.30 το πρωί, με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ένωσης Ηρακλείου και από εκεί θα προχωρήσουν ακολούθως στον αποκλεισμό του Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ηράκλειο, ενώ παρόμοια κινητοποίηση θα γίνει και στα Χανιά, στο εκεί κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επίσης, σχεδιάζουν και τον αποκλεισμό στα τελωνεία σε Ηράκλειο, Χανιά και Καλούς Λιμένες.

Παράλληλα, αποφάσισαν ότι θα υπάρξει και περιφρούρηση των κινητοποιήσεων, ενώ επανέλαβαν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα