Τα πολιτικοποιημένα graffiti της Αθήνας. Οι τοίχοι μιλάνε για την κρίση στο BBC

Τα πολιτικοποιημένα graffiti της Αθήνας. Οι τοίχοι μιλάνε για την κρίση στο BBC

Οι τοίχοι της Αθήνας μιλάνε για την οικονομική κρίση στη χώρα μας. Ξενάγηση με τον φακό του Βρετανικού BBC και τον street artist, Cacao Rocks (Vid)

Η ελληνική σκηνή του graffiti έγινε αντικείμενο έρευνας και ντοκιμαντέρ από το Βρετανικό BBC που καταγράφει, μεταξύ άλλων, την οικονομική κρίση στη χώρα μας.

"Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο απελπιστική μέρα με τη μέρα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό στους δρόμους της Αθήνας. Υπάρχει μια άνοδος του graffiti και της street art όσο αυξάνεται η ανεργία και οι μεγάλες περικοπές δαπανών. Τώρα που ο Σύριζα είναι στην κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να πληρώσει το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου εκτός και αν φτάσουν σε μια κοινή συμφωνία για το χρέος", καταγράφουν οι παραγωγοί, Jasmine Coleman και Mohamed Madi.

Στα πλάνα του BBC, ο street artist Cacao Rocks μιλάει για τα graffiti στην πόλη και για τα μηνύματα που περνούν τα οποία γίνονται ολοένα και πιο πολιτικοποιημένα, μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα.

Ο Cacao Rocks αναφέρει πως η τέχνη του δρόμου βρισκόταν σε άνθιση και πριν την κρίση, ωστόσο τα δεινά που έφερε οδήγησαν στην πολιτικοποίηση της. Το κύμα ανεργίας και περικοπών, έφερε μια νέα γενιά καλλιτεχνών και μια πολλά νέα έργα.

Αναφέρει επίσης, πως η κρίση έπληξε και τους ίδιους τους καλλιτέχνες του graffiti, καθώς δεν έχουν τα μέσα να ζωγραφίζουν. Παρόλα αυτά, υπάρχει έμπνευση και άδειοι τοίχοι.

Όπως λέει, η αστυνομία δεν τους κυνηγά, όπως γινόταν στο παρελθόν. Τέλος, αναφέρει πως η ζωή στην Αθήνα είναι δύσκολη αλλά ελπίζει πως τα πράγματα θα βελτιωθούν.

ADVERTISING

SHARE: