Τα θύματα της τραγωδίας στη δυτική Αττική

Τα θύματα της τραγωδίας στη δυτική Αττική
Πλημμύρες και καταστροφές στη Μάνδρα Αττικής. Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας) Eurokinissi

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Δυτική Αττική - Πού εντοπίστηκαν τα επτά θύματα της τραγωδίας

Ανθρώπινες ζωές θρηνεί η Δυτική Ατική από τη σφοδρή κακοκαιρία. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μάνδρα, όταν ορμητικά νερά κατέκλυσαν σπίτια και δρόμους, ενώ δύο άνδρες βρέθηκαν νεκροί στη θάλασσα και εκτιμάται ότι παρασύρθηκαν από χειμάρρους στη Νέα Πέραμο.

Την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι: Για δύο από τους τρεις αγνοούμενους έχει αποκτήσει οπτική επαφή από μακριά η Πυροσβεστική και έχουν εντοπιστεί κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας-Θηβών προς την Αγιά Σωτήρα. Οι πυροσβέστες δεν λαμβάνουν σημάδια ζωής ούτε από αυτούς και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τους προσεγγίσουν.

Αρχικά εντοπίστηκε νεκρή μια 82χρονη μέσα στο σπίτι της επί της οδού Κοροπούλη 8 και λίγο αργότερα εντοπίστηκε ένας άντρας 85 ετών στην υπόγεια οικεία του στην οδό Αγαμέμνονος.

Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί εντοπίστηκε τρίτος νεκρός: Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου και πιθανότατα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στις 12 το μεσημέρι εντοπίστηκε τέταρτος νεκρός στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας- Θηβών, στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο, σε αύλιο χώρο επιχείρησης. Πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών.

Πέμπτη εντοπίστηκε νεκρή μια 90χρονη στην αυλή του σπιτιού της στην οδό Αίαντος. Πιθανότατα η ηλικιωμένη γυναίκα επιχείρησε να βγει από το σπίτι και να γλιτώσει, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς βρέθηκε εγκλωβισμένη στα κάγκελα της αυλής της.

Δύο ακόμη θύματα βρέθηκαν από το Λιμενικό: Πρόκειται για έναν 50χρονο και έναν 80χρονο, οι οποίοι βρέθηκαν στο κεντρικό λιμάνι της Ελευσίνας και στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τα Ελληνικά Πετρέλαια. Στην περιοχή έχουν σπεύσει άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάσυρση των σορών.

Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα θύματα της θεομηνίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εκφράζει την οδύνη του για τα θύματα της θεομηνίας που έπληξε την Δυτική Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής. Από τις πρωινές ώρες ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης απ΄την Περιφερειάρχη κα. Ρένα Δούρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα