Θάνατος Σταματιάδη: Το χρονικό της δολοφονίας στην Κηφισιά-Άκαρπες οι έρευνες

Θάνατος Σταματιάδη: Το χρονικό της δολοφονίας στην Κηφισιά-Άκαρπες οι έρευνες
Αστυνομικοί αναζητούν ληστές ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον άτυχο 52χρονο επιχειρηματία πυροβόλησαν στην πλάτη δύο ληστές που εισήλθαν στο σπίτι του τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας και μάλιστα μπροστά στα μάτια της συζύγου του

Κατέληξε ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης που πυροβολήθηκε από τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του, τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, επί της οδού Κηφισού 3, στην Κηφισιά.

Έκτοτε υπεβλήθη σε απανωτά χειρουργεία, βελτιώθηκε για λίγο η κατάστασή του και μετά επιδεινώθηκε εκ νέου μέχρι που σήμερα και ύστερα από 18 ημέρες μάχης που έδωσε για την ζωή του δεν τα κατάφερε, αφού οι πυροβολισμοί που είχε δεχτεί στην πλάτη είχαν προκαλέσει εκτεταμένες βλάβες, σε πνεύμονα, ήπαρ και νεφρούς.

Για την θλιβερή αυτή εξέλιξη, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας «εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Άκαρπες μέχρι στιγμής αλλά αδιάκοπες οι έρευνες των Αρχών

Δυστυχώς παρότι είναι αδιάκοπες οι έρευνες των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποδώσουν καρπούς και συνεχίζονται, αφού οι δράστες αποδείχτηκαν όχι μόνο πολύ προσεκτικοί με τα μέτρα που πήραν όπως γάντια κλπ., αλλά και εξαιρετικά τυχεροί σε αντίθεση με το αθώο θύμα τους.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν έχουν γίνει δυστυχώς σοφότεροι ούτε από τα έως τώρα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, ούτε από τα ευρήματα αποτυπωμάτων και γενετικών υλικών στον χώρο, αλλά ούτε και από τις κάμερες της γύρω περιοχής, από τις οποίες, παρότι εξετάστηκαν όλα τα βιντεοληπτικά υλικά καρέ-καρέ, δεν έχουν οι Αρχές ούτε ένα στιγμιότυπο των δραστών.

Υπενθυμίζεται βεβαίως ότι οι δράστες που μιλούσαν ελληνικά, φορούσαν κουκούλες και είχαν γάντια στα χέρια, άρα σίγουρα δεν άφησαν αποτυπώματα, ούτε καν στην τσάντα της συζύγου του θύματος που άρπαξαν από το υπνοδωμάτιο μετά την αιματηρή συμπλοκή και την οποία πέταξαν αμέσως αργότερα μέσα στο σπίτι πριν φύγουν.

Όπως τονίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας καλό είναι να μην υποτιμάται η πρόβλεψη και η προετοιμασία των κακοποιών σε ότι αφορά τα μέτρα που λαμβάνουν για να μην αφήσουν πίσω τους στοιχεία. Αυτό από μόνο του προκαλεί το λογικό συμπέρασμα ότι πρόκειται για έμπειρους δράστες και επαγγελματίες του είδους.

Σημειώνεται επίσης ότι τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας που έγινε το περιστατικό, η οικογένεια δεν είχε ενεργοποιήσει τον συναγερμό στο σπίτι, ενώ δεν αντέδρασε ούτε ο σκύλος της οικογένειας, αλλά ούτε και τα σκυλιά των διπλανών σπιτιών που βρίσκονταν επίσης στις αυλές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης υπενθυμίζεται πως οι δύο κουκουλοφόροι και ένοπλοι ληστές πήδηξαν την μάντρα και βρέθηκαν στο προαύλιο του σπιτιού του επιχειρηματία. Στη συνέχεια, έσπασαν το αφαλό της κεντρικής εισόδου και εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Πρώτοι ξύπνησαν ο 52χρονος, μαζί με τη σύζυγό του, ο οποίος άκουσε θόρυβο και βήματα και πετάχτηκε από το κρεβάτι.

Βγαίνοντας από το υπνοδωμάτιο έπεσε κατευθείαν πάνω στους δράστες και όρμησε πάνω τους με τα χέρια. Ο ένας από τους κουκουλοφόρους τον χτύπησε στο κεφάλι με ένα σιδερένιο αντικείμενο, πιθανόν λοστό, παρότι το θύμα όμως έπεσε κάτω από το δυνατό χτύπημα, σηκώθηκε πάλι και όρμησε εκ νέου στους ληστές, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τον πυροβολήσει δύο φορές στην πλάτη και να τον σωριάσει αιμόφυρτο στο πάτωμα του υπνοδωματίου, μπροστά στα μάτια της συζύγου του, που ξέσπασε σε κραυγές.

Οι δράστες αμέσως μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή δίχως να πάρουν τίποτα. Στο σπίτι βρισκόταν και ο ένας γιος του από τα τρία ενήλικα παιδιά του, που άκουσε την συμπλοκή από την σοφίτα που κοιμόταν, όπως και η οικιακή βοηθός. Μέχρι να κατέβει όμως βρήκε τον πατέρα του αιμόφυρτο και τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Στο σπίτι ακολούθησαν σκηνές πανικού με την σύζυγο και τον γιο του θύματος. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γ. Γεννηματά”, όπου λόγω της βαρύτητας της κατάστασής του, υποβλήθηκε σε πολύωρες και απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ μέχρι που σήμερα κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα