Θέμα ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών έθεσε ο Ιντζέ

Θέμα ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών έθεσε ο Ιντζέ
Επίσκεψη του υποψηφίου Προέδρου της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ στην Κομοτηνή Eurokinissi

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας από την Κομοτηνή είπε ότι δεν είναι φυλακισμένοι οι Έλληνες στην Ανδριανούπολη, ενώ για το Αιγαίο τόνισε ότι πρέπει "να κάτσουμε στο τραπέζι και να το συζητήσουμε"

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και μάλιστα προκαλώντας βρέθηκε στην Κομοτηνή ο αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν, Μουχαρέμ Ιντζέ. Όπως είπε για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς “δεν πιστεύω ότι είναι (φυλακισμένοι) λόγω παρέμβασης Ερντογάν. Κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα να τους δώσει δεν τους δίνει, κάποιους στρατιωτικούς που ζητάει η Ελλάδα δεν τους δίνει η Τουρκία. Είναι θέμα των διμερών σχέσεων», ενώ όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις των δυο χωρών είπε ότι πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. «Δεν μπορεί να γίνει κάτι για να κουμπώσει το πουκάμισο , αν οι δυο πλευρές δεν καθίσουν στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσκεψη του υποψηφίου Προέδρου της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ στην Κομοτηνή Eurokinissi

 

Για την επίσκεψή του στην Κομοτηνή σημείωσε ότι έχει ψηφοφόρους στην Τουρκία που είναι συγγενείς με τους κατοίκους της περιοχής, ενώ σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από την Τουρκία να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, προφανώς για να καταδείξει την παρουσία υποστηρικτών εντός της Θράκης.

Νωρίτερα βρέθηκε στο προξενείο και ακολούθως ο Μουχαρέμ Ιντζέ περπάτησε με τα πόδια την απόσταση μέχρι την αποκαλούμενη “τουρκική νεολαία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα