Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο σήμερα ο αγγειοχειρουργός για τον φόνο της μεσίτριας

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο σήμερα ο αγγειοχειρουργός για τον φόνο της μεσίτριας
Δικαστική αίθουσα (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Η εξέλιξη της υπόθεσης ήταν βγαλμένη από σκηνές αστυνομικού θρίλερ, καθώς ο γιατρός από την πρώτη στιγμή αρνούταν επίμονα ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με την άτυχη 36χρονη

Του Κώστα Καντούρη

Αναβιώνει σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η υπόθεση του πρωτοφανούς εγκλήματος με θύμα 36χρονη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών, που δολοφονήθηκε τον περσινό Απρίλιο με τη χορήγηση δύο αναισθητικών μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσει 39χρονος αγγειοχειρουργός του νοσοκομείου, ο οποίος της χορήγησε τις ουσίες και στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει το σώμα της πετώντας το σε γκρεμό στη Χαλκιδική.

Η 36χρονη γυναίκα εξαφανίστηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2017, ενώ ο σύζυγός της δήλωσε στις αρχές την εξαφάνιση την επομένη, Παρασκευή 27 Απριλίου, αφού νωρίτερα την αναζητούσε. Το απόγευμα της ημέρας που χάθηκαν τα ίχνη της είχε ραντεβού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τον αγγειοχειρουργό. Ύστερα από έρευνες μίας εβδομάδας και αφού το «στίγμα» του κινητού τηλεφώνου του γιατρού έδειξε ότι εκείνος κινήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 26 Απριλίου στην περιοχή του Παλιουρίου Χαλκιδικής, οι αστυνομικοί της δίωξης ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης κατάφεραν και εντόπισαν το πτώμα της σε γκρεμό της περιοχής. Το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Μαΐου ο γιατρός συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος και έκτοτε παραμένει προφυλακισμένος.

Η εξέλιξη της υπόθεσης ήταν βγαλμένη από σκηνές αστυνομικού θρίλερ, καθώς ο γιατρός από την πρώτη στιγμή αρνούταν επίμονα ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με την άτυχη 36χρονη, παρ’ ότι βρέθηκαν μηνύματα που αντάλλαξαν στο facebook, ενώ και οι δύο ήταν στο νοσοκομείο. Μάλιστα από το περιβάλλον του έφτασαν σε σημείο να αφεθούν αιχμές μέχρι και για τον σύζυγο της 36χρονης ο οποίος επί μέρες ήταν σε απόγνωση αναζητώντας ίχνη της συντρόφου του. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έρχονταν μέρα με την ημέρα στην επιφάνεια, με κορυφαίο τον εντοπισμό των δύο αναισθητικών που βρέθηκαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις, και τα οποία σύμφωνα με τους ιατροδικαστές προκάλεσαν το θάνατο της γυναίκας, οδήγησαν τον ίδιο σε ομολογία και στον ισχυρισμό πως ήταν ατύχημα. Ωστόσο ο σχεδιασμός της εξαφάνισης της 36χρονης και κάθε ίχνους που οδηγούσε σε σύνδεση μαζί του, χαρακτηρίστηκε πρωτοφανής από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παρέπεμψαν να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ειδικότερα σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα πως ο αγγειοχειρουργός «είχε σχέδιο» και υπογραμμίζονται οι κινήσεις του να οδηγήσει την 36χρονη σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, χωρίς ιατρικό εξοπλισμό όπου της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, όταν για τέτοιες επεμβάσεις αφαίρεσης κιρσών δεν είναι απαραίτητα, όπως επισημαίνεται στην απόφαση παραπομπής, με βάση καταθέσεις άλλων γιατρών.

Τονίζεται επίσης πως μετά τη χορήγηση των αναισθητικών υλοποίησε και «σχέδιο συγκάλυψης» της δολοφονίας και συγκεκριμένα τη μεταφορά της γυναίκας με το αυτοκίνητό του σε απόμερη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου την ξεγύμνωσε και την πέταξε σε γκρεμό. Ακόμη, στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται η κίνηση του γιατρού αμέσως μετά τη χορήγηση των δύο αναισθητικών να στείλει μέσω του messenger του facebook μήνυμα στον λογαριασμό της άτυχης 36χρονης στο οποίο τη ρωτούσε πού βρίσκεται και ότι δήθεν δεν ανταποκρίθηκε στο ραντεβού τους, προκειμένου να δείξει πως αγνοεί την τύχη της στο ενδεχόμενο να εξεταστούν οι διαδικτυακές τους επαφές, όπως και έγινε. «Στο μήνυμα έγραψε “Ντιάνα γιατί δεν ήρθες; Όλα καλά;“, μετά μετέβη στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου όπου συνομίλησε και μάλιστα αστειεύτηκε (!) με άλλους γιατρούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα. Τονίζεται ακόμη πως μετά την εξαφάνιση της γυναίκας ο γιατρός έπλυνε δύο φορές του αυτοκίνητό του για να εξαφανίσει οποιοδήποτε ίχνος της. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή ύποπτη από τους αστυνομικούς της δίωξης ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό εξέτασαν ένα προς ένα τα στοιχεία του Ι.Χ., του αγγειοχειρουργού που απέδωσε την επιμονή με την καθαριότητα σε… αρρωστημένη συνήθεια. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων και μετά τη σύλληψή του παρά το επανειλημμένο πλύσιμο ίχνη από τη γυναίκα βρέθηκαν στον χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου του.

«Ήταν ζωντανή»

Το στοιχείο που θεωρείται κρίσιμο και θα κληθεί να εξετάσει το Κακουργιοδικείο σήμερα ή την ημέρα που θα οριστεί να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία είναι πως σύμφωνα με το βούλευμα η άτυχη 36χρονη ήταν ζωντανή όταν ο γιατρός την πέταξε ολόγυμνη στον γκρεμό. «Κατά τον χρόνο που ο κατηγορούμενος άρχισε τις ενέργειες για τη συγκάλυψη της εγκληματικής του συμπεριφοράς με μεταφορά της Ντιάνας σε έτερο χώρο, η τελευταία ήταν ζωντανή και συνεπώς υπήρχε το περιθώριο να αποφευχθεί ο θάνατός της με την παροχή αναγκαίας ιατρικής φροντίδας», αποκαλύπτεται στο σκεπτικό της παραπομπής των δικαστών του δικαστικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Αυτό είναι το σκεπτικό το οποίο απορρίπτει και όλους τους – νεότερους – ισχυρισμούς του αγγειοχειρουργού πως πανικοβλήθηκε όταν έμεινε αναίσθητη μετά τη χορήγηση των δύο αναισθητικών και θεώρησε πως ήδη έχει πεθάνει. Αυτή αναμένεται να είναι και η στάση του στο δικαστήριο, ενώπιον του οποίου αναμένεται να επιμείνει στην εκδοχή του ατυχήματος.

Ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο βούλευμα επανειλημμένα σημειώνει πως ο γιατρός και λόγω της ιδιότητάς του είχε το περιθώριο να σώσει τη γυναίκα, όπως και να καλέσει σε βοήθεια άλλων συναδέλφων του, καθώς το νοσοκομείο εκείνη την ημέρα ήταν σε γενική εφημερία. 

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται να αναδειχτεί από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η κατάσταση που επικρατούσε σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, όπου ο αγγειοχειρουργός με ευκολία βρήκε και χρησιμοποίησε  δύο ισχυρά αναισθητικά, παρ’ ότι δεν επιτρέπεται. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα