Θεσσαλονίκη: Θάνατος 18χρονου που είχε προσβληθεί από ιλαρά

Θεσσαλονίκη: Θάνατος 18χρονου που είχε προσβληθεί από ιλαρά

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Παπανικολάου ένας 18χρονος, ο οποίος έπασχε από χρόνιο γενετικό νόσημα και είχε προσβληθεί από ιλαρά

Την τελευταία του πνοή από πνευμονία άφησε την Τρίτη στην Α΄Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου όπου νοσηλευόταν, ένας 18χρονος ο οποίος έπασχε από χρόνιο γενετικό νόσημα και είχε προσβληθεί και από ιλαρά.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, στις 7 Απριλίου 2018 ο 18χρονος διακομίστηκε διασωληνωμένος στην Α΄ ΜΕΘ του “Παπανικολάου”, λόγω βαριάς οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, αποδιδόμενης σε λοίμωξη.

Κατά την διερεύνηση της αναπνευστικής λοίμωξης τέθηκε η διάγνωση της ιλαράς και για το περιστατικό ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, η κατάσταση του ασθενούς κρινόταν εξαιρετικά σοβαρή εξ αρχής και παρά τις γενόμενες προσπάθειες και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν κατέληξε την Κυριακή 6 Μαΐου (και όχι 8 Μαΐου όπως αρχικά είχε ειπωθεί) στις 8.10μ.μ.

Ο ασθενής βρισκόταν σε ιατρική παρακολούθηση από την παιδική του ηλικία, λόγω ανοσολογικού νοσήματος και είχε επιβαρυμένη αναπνευστική λειτουργία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα