Τηλεμαραθώνιος UNICEF σε συνεργασία με τη ΕΡΤ

Μήνυμα του Πρ. Παυλόπουλου για τον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF και της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ φιλοξενεί τον Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης με θεματικό τίτλο «Υπερασπίσου το παιδί», που διοργανώνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Ο φετινός Τηλεμαραθώνιος έχει σκοπό να εξασφαλίσει χρήματα για την παροχή ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης και προστασίας των παιδιών που βιώνουν το σκληρό πρόσωπο της φτώχειας και του υποσιτισμού.

Τον Τηλεμαραθώνιο, που πραγματοποιείται στο στούντιο της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, παρουσιάζουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέφανος Μουαγκέ, ο Γιάννης Δάρρας, η Άννα Μπουσδούκου, ο Ανδρέας Ροδίτης, η Ντέμπορα Οντόγκ, η Ρίτσα Μπιζόγλη, ο Θοδωρής Μαραντίνης, η Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο Γιάννης Μαυρίδης.

Στο στούντιο της ΕΡΤ παρευρίσκονται και καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, αθλητές και συγγραφείς, οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους μήνυμα αγάπης. Στον φετινό Τηλεμαραθώνιο σημαντική βοήθεια θα προσφέρουν πολλοί Δήμοι της Αττικής και της Περιφέρειας με κουμπαράδες και άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, ενώ πολλά σχολεία – δημόσια και ιδιωτικά- θα δραστηριοποιηθούν και φέτος για το μεγάλο σκοπό.

Το μουσικό κομμάτι του Τηλεμαραθωνίου θα καλύψουν η Γλυκερία, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Ζωή Παπαδοπούλου και η Μελίνα Ασλανίδου. Επίσης, θα εμφανιστούν οι Athens Brass με χάλκινα, η Χορωδία Τυπάλδου και το Παραδοσιακό Συγκρότημα Ζήση σε ελληνικούς χορούς.

Το μήνυμα του Τηλεμαραθωνίου θα μεταφέρει δυνατά σε όλη τη χώρα η Ελληνική Ραδιοφωνία από τους σταθμούς της ΕΡΤ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, καθώς και στους απανταχού Έλληνες από τη «Φωνή της Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της Περιφέρειας.

Μήνυμα συμπαράστασης από τον Παυλόπουλο

Την ανάγκη συμμετοχής όλων για την εκπλήρωση της αποστολής της UNICEF για τα φτωχά παιδιά, κυρίως δε για τα παιδιά-πρόσφυγες και πρωτίστως για τα ασυνόδευτα και ορφανά παιδιά, υπογραμμίζει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία του Τηλεμαραθωνίου της UNICEF και της ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος σημειώνει ότι αυτή η συμμετοχή μας, ας είναι κι ένα είδος μνημοσύνου στις ψυχές όλων εκείνων των παιδιών που χάθηκαν, καθώς το καραβάνι της προσφυγιάς διασχίζει θάλασσες και στεριές, αναζητώντας έναν κόσμο Ειρήνης, Ανθρωπιάς και Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος αναφέρει:

«Συμμετέχοντας εμπράκτως στην εκπλήρωση της μεγάλης αποστολής της UNICEF, ας δώσουμε και φέτος κάτι από τη σκέψη μας, την καρδιά μας και φυσικά τον οβολό μας, για κάθε φτωχό παιδί. Κυρίως δε, ας το κάνουμε για τα παιδιά- πρόσφυγες, για τα παιδιά θύματα του πολέμου. Και πρωτίστως για τα ασυνόδευτα και τα ορφανά παιδιά, για τα οποία το βάρος της προσφυγιάς γίνεται ασήκωτο εξαιτίας της εγκατάλειψης και της μοναξιάς.

Ας είναι δε αυτή η συμμετοχή μας κι ένα είδος μνημοσύνου στις ψυχές όλων εκείνων των παιδιών που χάθηκαν, καθώς το καραβάνι της προσφυγιάς διασχίζει θάλασσες και στεριές, αναζητώντας έναν κόσμο Ειρήνης, Ανθρωπιάς και Δικαιοσύνης. Έναν κόσμο τον οποίον εμείς, στο πλαίσιο της Ευρώπης, οφείλουμε να οικοδομήσουμε χωρίς καμιά χρονοτριβή».

ADVERTISING

SHARE: