Θλίψη και οδύνη: 50 νεκροί, 1.000 σπίτια και 300 αυτοκίνητα κατεστραμμένα – Φωτογραφίες αποκάλυψης

Θλίψη και οδύνη: 50 νεκροί, 1.000 σπίτια και 300 αυτοκίνητα κατεστραμμένα – Φωτογραφίες αποκάλυψης

Απόλυτη τραγωδία στην ανατολική Αττική - Πάνω από 50 οι νεκροί - Το Λιμενικό απεγκλώβισε 696 άτομα - Τα πλάνα προκαλούν οδύνη - Πάνω από 1.000 σπίτια και 300 οχήματα κατεστραμμένα.

Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής από την τεράστια φωτιά.

Οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές που κατακαίουν την ανατολική Αττική, ξεπέρασαν τους 50. Τα πλάνα του News 24/7 από το Μάτι Αττικής, είναι αποκαλυπτικά:

Ο δήμαρχος Ραφήνας Β. Μπουρνούς εκτίμησε πως τα θύματα θα αυξηθούν καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και μικρά παιδιά καθώς οικογένειες εγκλωβίστηκαν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη λαίλαπα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα μιας και οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

undefined

Η φωτιά έφτασε ως τη θάλασσα news247.gr

Το Λιμενικό απεγκλώβισε 696 άτομα

Δραματικές ήταν οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας. Τα σκάφη του Λιμενικού και άλλα παραπλέοντα σκάφη απεγκλώβισαν από τις παραλίες 696 άτομα, ενώ από τη θάλασσα διέσωσαν 19 άτομα. Δυστυχώς κατά την διάρκεια των ερευνών ανασύρθηκαν και τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και ένα παιδί ενώ έως και αυτή την στιγμή, φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγνοούνται δύο άτομα.

Πρόκειται για επιβάτες ενός σκάφους στο οποίο αρχικά επιβιβάστηκαν 10 Δανοί τουρίστες από την παραλία της Ραφήνας όταν είδαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Κατά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, σύμφωνα με πληροφορίες επιβιβάστηκαν στην βάρκα τους και κάποια άλλα ατομα που εντόπισαν να κολυμπούν ανοικτά της Ραφήνας. Οι Δανοί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Λιμενικού διασώθηκαν, ωστόσο αναζητούνται και άλλοι επιβάτες του σκάφους.

Εξι περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης με τα δύο φουσκωτά του, ένα ταχύπλοο του λιμενικού, η φρεγάτα «Έλλη», ένα ελικόπτερο του Λιμενικού και διαφορα παραπλέοντα σκάφη συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στις έρευνες διάσωσης.

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται έως και αυτή την στιγμή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Όλες οι εξελίξεις από το News 24/7 που είναι σε συνεχή ενημέρωση όπως και το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα