Τι θα ισχύει για τα επιδόματα αναπηρίας των ενστόλων

Συγκέντρωση συμβασιούχων πυροσβεστών στο Σύνταγμα. Δευτέρα 13 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
Συγκέντρωση συμβασιούχων πυροσβεστών στο Σύνταγμα. Δευτέρα 13 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος) EUROKINISSI

Πώς υπολογίζονται τα επιδόματα για αστυνομικούς και πυροσβέστες

Προς το θετικότερο προσαρμόζονται τα επιδόματα αναπηρίας που καταβάλλονται σε αστυνομικούς και πυροσβέστες, σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά τους όργανα, που, παρά το γεγονός αυτό, περιμένουν την υιοθέτηση από την κυβέρνηση πρότασής τους που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την τροποποίηση του πλαισίου εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης.

To ποσό του επιδόματος που θα καταβάλλεται στους ενστόλους που μετατάσσονται σε κατάσταση πολεμική ή μόνιμης διαθεσιμότητας, θα καθορίζεται από την οικεία Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή και θα προκύπτει από τον βασικό μισθό του βαθμού τους, ως εξής:

Ποσοστό 40%, για ποσοστό αναπηρίας άνω του 50% και μέχρι 60%.

Ποσοστό 60% για ποσοστό αναπηρίας άνω του 60% και μέχρι 70%.

Ποσοστό 80% για ποσοστό αναπηρίας άνω του 70% και μέχρι 80%.

Ποσοστό 150% για ποσοστό αναπηρίας άνω του 90%.

Στις περιπτώσεις που η αναπηρία είναι κάτω του 50%, το επίδομα υπολογίζεται βάσει του ποσοστού αυτού, και δεν μπορεί να υπερβεί το 40% του μισθού.

Σε περίπτωση που στη γνωμάτευση της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής δεν αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας αλλά μόνο το ποσοστό επιδόματος, τότε το ποσό του επιδόματος θα προκύψει με βάση το ποσοστό αυτό επί του εκάστοτε βασικού μισθού του κατεχόμενου βαθμού. Και αυτό το ποσοστό πρέπει να είναι αυστηρά 40% και κάτω.

Εάν στη γνωμάτευση δεν αναγράφεται ούτε ποσοστό αναπηρίας, ούτε ποσοστό επιδόματος τότε το αναπηρικό επίδομα καταβάλλεται σε ποσοστό 8%.

ADVERTISING

SHARE: