Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τον Τούρκο στρατιωτικό

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τον Τούρκο στρατιωτικό
Τούρκοι στρατιωτικοί (Φωτό αρχείου) eurokinissi

Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατέθηκε η έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών

Μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η έκδοση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επί του αιτήματος του Δημοσίου για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία ζητείται να «παγώσει» η απόφαση της επιτροπής Ασύλου που χορήγησε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά το πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία.

Για το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών μίλησε νωρίτερα στο Ραδιόφωνο 24/7 και τους 88,6 ο κ. Κοντονής.

“Έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεν υπάρχει”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι σαφής και εξέφρασε την απορία πως κάποιοι -και μάλιστα νομικοί- επαναφέρουν το θέμα.

Τόνισε ότι “ούτε με έμμεσο τρόπο μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία” και υπογράμμισε ότι “η υπόθεση Οτσαλάν ήταν διαφορετικό ζήτημα καθώς δεν υπήρχε δικαστική απόφαση”. Ωστόσο, κάλεσε όσους ευθύνονται για τη σύλληψη Οτσαλάν να μην μιλάνε.

Αναφερόμενος στην άρση ασύλου που ζητά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον αξιωματικό που του δόθηκε άσυλο, είπε ότι το υπουργείο, είχε κάποιες ενστάσεις και ζήτησε να παγώσει το θέμα μέχρι να βγει απόφαση από το δικαστήριο. Πρόσθεσε ότι “και ο Τούρκος αξιωματικός θα έκανε το ίδιο εάν η δευτεροβάθμια επιτροπή δεν του έδινε άσυλο”. Τόνισε ότι εάν η Τουρκία υποβάλλει μήνυση με κατηγορίες που μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα, “τότε θα αρχίσει η διαδικασία από τα στάδιο της προανάκρισης”. Ωστόσο -όπως είπε- η Τουρκική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει μήνυση.

Σημειώνεται πως σήμερα εξετάζεται η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό η οποία διαβιβάστηκε την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών από το αστυνομικό Τμήμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα