Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για έκδοση ή μη των Τούρκων αξιωματικών

Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για έκδοση ή μη των Τούρκων αξιωματικών

Τη Δευτέρα και την Τρίτη πρόκειται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας για να αποφασίσει αν οι αξιωματικοί θα εκδοθούν ή όχι στην Τουρκία

Τη Δευτέρα αναμένεται τελικά να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνα για τους τρεις από τους Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι έφτασαν στην Ελλάδα λίγο μετά την επιχείρηση πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα, τον περασμένο Ιούλιο.

Κι αυτό γιατί κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπου επρόκειτο να συζητηθεί η έκδοση τους ή μη στην Τουρκία, δύο εκ των αξιωματικών δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν πληρεξούσιο δικηγόρο κι έτσι το συμβούλιο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό. Ο νέος δικηγόρος ζήτησε χρόνο προκειμένου να διαβάσει τα σχετικά έγγραφα και να προετοιμαστεί, με αποτέλεσμα να οριστεί ως νέα ήμερα συζήτησης η Δευτέρα.

Επιπρόσθετα, η δικηγόρος του τρίτου αξιωματικού ζήτησε και αυτή από την πλευρά της τη διακοπή της σημερινής διαδικασίας, επισημαίνοντας στο δικαστικό συμβούλιο ότι θα πρέπει να λάβουν γνώση των συμπληρωματικών εγγράφων που έφτασαν από τις τουρκικές αρχές, μετά το σχετικό αίτημα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Όπως υποστήριξε, τα επίμαχα έγγραφα θα πρέπει να μεταφραστούν αλλά και να αποσαφηνιστεί ότι πρόκειται για το σύνολο των στοιχείων που ζήτησε η ελληνική πλευρά.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει τελικά τη Δευτέρα, ενώ για την επομένη ημέρα, Τρίτη, έχει διακόψει - με άλλη σύνθεση- το Συμβούλιο Εφετών για το αίτημα έκδοσης των υπολοίπων Τούρκων αξιωματικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στις 6 Δεκεμβρίου η απόφαση για την έκδοση ή μη των Τούρκων αξιωματικών

ADVERTISING

SHARE: