Την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσει η ηλεκτρονική αίτηση για τις ηλεκτρονικές κάρτες εισιτηρίων

Την Παρασκευή θα ξεκαθαρίσει η ηλεκτρονική αίτηση για τις ηλεκτρονικές κάρτες εισιτηρίων

Ανοικτά ζητήματα υπάρχουν ακόμα με το θέμα της ηλεκτρικής κάρτας εισιτηρίων, όσον αφορά και τα προσωπικά δεδομένα που αποτελούν τροχοπέδη διευκόλυνσης της διαδικασίας έκδοσης των καρτών

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνου Βούρδα, της διοίκησης του ΟΑΣΑ, της αναδόχου εταιρείας και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει για τον αν θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, αλλά και η ταχυδρομική αποστολή των καρτών στους δικαιούχους, κάτι που οι γνωμοδοτήσεις της Αρχής δεν δέχονταν κι ενώ ο ΟΑΣΑ έχει έτοιμη τη διαδικασία.

Εξάλλου, χθες στο Υπουργείο, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων στο πλαίσιο της διαβούλευσης και του διαλόγου που αφορά το νέο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές. Ειδικότερα στο διάλογο προσήλθαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), του Πανελλήνιου Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), όπως επίσης, και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Beat και Uber. Οι συναντήσεις με όλους τους φορείς έγιναν σε πολύ καλό και δημιουργικό κλίμα. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης όλων των απόψεων μέσα στην εβδομάδα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι στις συναντήσεις, οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαμεσολάβησης, δεν προσήλθαν με φορολογικά στοιχεία, παρόλο που αυτά ζητήθηκαν από τον υπουργό κ. Σπίρτζη.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπογραμμίζει ότι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατά την επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου:

- Τι φόρο έχει πληρώσει η κάθε εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο; (όχι ασφαλιστικές εισφορές, φόρος είναι η φορολογία εισοδήματος)

- Και ποια η μετοχική της σύνθεση στις αρχές του τρέχοντος έτους;

- Ας απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, κι αν επιθυμούν, ας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για τον ΦΠΑ που έχουν καταβάλλει και από ποιες δραστηριότητες προέρχεται, ή όποια άλλα τέλη έχουν πληρώσει…

ADVERTISING

SHARE: