Την Πέμπτη η 24ωρη απεργία στους Σιδηροδρόμους

Την Πέμπτη η 24ωρη απεργία στους Σιδηροδρόμους
Trains went on strike participating in the panhellenic strike of both private and public sectors.Athens, Nov. 6, 2013 / 24 6 , 2013 SOOC

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3) στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών παίρνει τη σκυτάλη στις απεργιακές κινητοποιήσεις των ΜΜΜ, με 24ωρη απεργία την Πέμπτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3) στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Οι Σιδηροδρομικοί αντιτίθενται στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και γενικότερα των εταιρειών του Σιδηροδρόμου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εκποίηση του Εθνικού Πλούτου. “Ένα ακόμα θύμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ” σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. “Η Κυβέρνηση ολοκληρώνει και τυπικά την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προώθησαν και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, με την πανηγυρική τελετή να πραγματοποιείται στην Κέρκυρα!!!” προσθέτουν οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΠΟΣ, απευθύνοντας κάλεσμα στη συγκέντρωση στο κτίριο του ΟΣΕ.

“Η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι όλης της χώρας διαφωνούν με την εκποίηση του εθνικού πλούτου. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους θ’ αγωνιστούμε, να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία για τη χώρα και ο εμπαιγμός που συνίσταται στο να πανηγυρίζουν ταυτόχρονα και αυτοί που πωλούν και αυτοί που αγοράζουν” συνεχίζουν στη σχετική ανακοίνωση και καταλήγουν: “Εμείς οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο – ενιαίο – δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας.”

Η 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών αναμένεται να έχει ως συνέπεια την αναστολή των δρομολογίων των τρένων, τόσο στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο όσο και στο δίκτυο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα