Την Πέμπτη στον εισαγγελέα ο Γ. Πανούσης

Την Πέμπτη στον εισαγγελέα ο Γ. Πανούσης
Ο πρώην υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Κλήση προκειμένου να καταθέσει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε ο αντεισαγγελέας Δασούλας που χειρίζεται την έρευνα

Αναλυτική κατάθεση για τα όσα έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τις καταγγελίες του μέσω εφημερίδας, έχει κληθεί να δώσει την Πέμπτη ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλας, ο οποίος “χρεώθηκε” τις δύο προκαταρκτικές έρευνες για τις καταγγελίες Πανούση και τη μηνυτήρια αναφορά Παρασκευόπουλου, έχει καλέσει τον Γ. Πανούση να καταθέσει λεπτομερώς γύρω από το υλικό που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελικός λειτουργός προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία και συγκεκριμένα όσα παρήγγειλε να ερευνηθούν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η ανώτατη δικαστική λειτουργός μεταξύ άλλων έχει ζητήσει να εντοπιστούν και να συσχετιστούν με τις σχηματισθείσες δικογραφίες και άλλες που αφορούν στην επίθεση που είχε δεχθεί ο πρώην υπουργός κατά την κατάληψη του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανεύρεση των στοιχείων αυτών φαίνεται πως είναι αδύνατη. Κι αυτό γιατί η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο  και δεν μπορεί να ανασυρθεί, καθώς τα όποια πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα πιθανόν να είχαν διαπραχθεί, έχουν παραγραφεί, λόγω παρέλευσης της 5ετίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα