Την Τετάρτη η απολογία του 29χρονου για την υπόθεση Παπαδήμου

Την Τετάρτη η απολογία του 29χρονου για την υπόθεση Παπαδήμου
Μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από την Ελληνική Αστυνομία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Ο 29χρονος που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, αναφορικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην πλατεία Αττικής και αφού παρουσιάστηκε στο Εφετείο ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύλληψή του εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, που μεταξύ άλλων περιείχαν 8 πλαστές ταυτότητες, όπλα, εκρηκτική ύλη. κ.α. (EUROKINISSI) eurokinissi

Έλαβε νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί -Την ίδια ημέρα θα απολογηθεί και ενώπιον του τακτικού ανακριτή

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, ζήτησε και έλαβε ο 29χρονος ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Ο δικαστικός λειτουργός επέδωσε στους συνηγόρους του νεαρού διάταξη λήψης DNA, οι οποίοι ζήτησαν εντός πενθημέρου να ορίσουν πραγματογνώμονα, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να δέχθηκε ο ανακριτής δίνοντας προθεσμία μόνο 24 ωρών και όχι πενθημέρου. Πάντως, εάν στο μεσοδιάστημα ληφθεί από το νεαρό γενετικό υλικό με βίαιο τρόπο, τότε ο συνήγορός του, Φραγίσκος Ραγκούσης, θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι για τη δικογραφία που αφορά στην επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, σύμφωνα με το συνήγορο, ο 29χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση ΣΠΦ. Τέλος, την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι και ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή για τα ευρήματα που του αποδόθηκαν κατά τη σύλληψή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα