Το blame game της ΝΔ με τον Καμμένο για την ‘Μακεδονία’

Το blame game της ΝΔ με τον Καμμένο για την ‘Μακεδονία’
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) eurokinissi

Πίσω από τη θέση των ΑΝΕΛ εξακολουθεί να κρύβεται η ΝΔ απορρίπτοντας την πρόταση Καμμένου για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Σε blame game με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ για τον όρο “Μακεδονία” επιδίδεται η ΝΔ, επιμένοντας να καλεί τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει με ποια θέση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση των Σκοπίων για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της “πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ η χτεσινή συνέντευξη του Πάνου Καμμένου δεν αλλάζει τίποτα από τα ως τώρα δεδομένα και το ερώτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει όπως διατυπώνεται δημοσίως τις τελευταίες μέρες από τα γαλάζια στελέχη και αφορά στη βάση ποιας θέσης διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Μάλιστα χτες η πρώην υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη αντάλλαξε εκ νέου πυρά με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο καλώντας με ανάρτηση στο twitter “μπορείτε να απαντήσετε ποιά είναι η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης για το Σκοπιανό;”.

Για τη ΝΔ, η κυβέρνηση και ειδικότερα ο πρωθυπουργός πρέπει να διευκρινίσει αν η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης είναι αυτή που διαμορφώθηκε το 2008 στη σύνοδο του Βουκουρεστίου όταν και η Ελλάδα αποδέχτηκε τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων για την ονομασία των Σκοπίων προκειμένου να μη θέσει βέτο για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο αυτό που αφήνουν να εννοηθεί τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως ακόμα και αν το Μαξίμου διαπραγματεύεται στη βάση αυτής της “εθνικής θέσης”, για τη ΝΔ δεν υπάρχει περιθώριο να προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα αν πρώτα δεν συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό στη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης και ο Πάνος Καμμένος. Ως εκ τούτου στη ΝΔ επιμένουν να απορρίπτουν και το συμβούλιο πολιτικών προς την κατεύθυνση του οποίου έδειξε χτες ο Πάνος Καμμένος.

Φωτογραφία:eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα