Το φασιστικό τέρας ξαναχτύπησε

Το φασιστικό τέρας ξαναχτύπησε
Διαμαρτυρία για την συμμετοχή της ΧΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Καλλιθέα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στο πλέον κεντρικό σημείο της Αθήνας έδειξε για ακόμη μια φορά το πρόσωπό της η Χρυσή Αυγή

Ομάδα τραμπούκων συγκεντρώθηκε έξω από το Εφετείο λίγο πριν αρχίσει η προγραμματισμένη δικάσιμος, μπήκαν χωρίς κανέναν δισταγμό σε τρόλεϊ επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ξυλοκόπησαν την δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής Ευγενία Κουνιάκη καθώς και μια ακόμη γυναίκα που βρισκόταν δίπλα της.

Οι φασίστες, με επικεφαλής, σύμφωνα με την Ευγενία Κουνιάκη, τον Σωτήρη Δεβελέκο, δεν πτοήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο κάνοντας ξεκάθαρο πως θεωρούν ότι μπορούν να δρουν ανενόχλητοι. Η δικηγόρος φώναξε στον οδηγό του τρόλεϊ να κλείσει τις πόρτες, εκείνος όμως δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Οι τραμπούκοι χτύπησαν τις δύο γυναίκες στο πρόσωπο, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, τα ΜΑΤ που βρίσκονταν δίπλα δεν έκαναν καμία ενέργεια να τους προσαγάγουν την ώρα που έγινε το περιστατικό.

Αργότερα και ενώ οι χρυσαυγίτες που γέμισαν τον χώρο έξω από το Εφετείο με φυλλάδια της οργάνωσης έφευγαν προς τους Αμπελόκηπους, η αστυνομία έκανε 25 προσαγωγές μετά από τις παρεμβάσεις των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και των ίδιων των θυμάτων.

Οι δύο γυναίκες μετέβησαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσουν μηνύσεις και να αναγνωρίσουν τον άνδρα που τις χτύπησε, ο οποίος όμως πρόλαβε να αποσπαστεί από την ομάδα των Χρυσαυγιτών. «Δεν ξέρω το όνομά του αλλά μπορώ να τον αναγνωρίσω» είπε η Ευγενία Κουνιάκη βγαίνοντας το μεσημέρι από τη ΓΑΔΑ. Η δικηγόρος αναγνώρισε σε φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί τον «επικεφαλής» του τάγματος των Χρυσαυγιτών και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας για τον εντοπισμό του, ενώ και οι 25 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Χαρακτηριστική του γεγονότος πως η Χρυσή Αυγή δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει ούτε τα προσχήματα, είναι η άμεση άφιξη τεσσάρων βουλευτών -οι τρεις εκ των οποίων υπόδικοι για την εγκληματική οργάνωση- στη ΓΑΔΑ για να συναντήσουν τους προσαχθέντες. Συγκεκριμένα, Κασιδιάρης, Λαγός, Κούζηλος και Καρακώστας, πήγαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση, με τον Θ. Καμπαγιάννη, δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής να καταγγέλλει προνομιακή επικοινωνία των προσαχθέντων με τον βουλευτή Κασιδιάρη αλλά και με δικηγόρο της Χρυσής Αυγής, κατά παράβαση κάθε κανονισμού.

Επεισόδιο προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτηυς 1 Νοεμβρίου 2017, στο Εφετείο, όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, από ομάδα χρυσαυγιτών, οι οποίοι πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και επιτέθηκαν σε επιβάτες τρόλει χτυπώντας δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες είναι δικηγόρος που συμμετέχει στη δίκη. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

 

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την τραμπούκικη επίθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανέφερε πως «Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους», ενώ η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε «τον αποτροπιασμό της για τη νέα χυδαία επίθεση των οπαδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος δύο γυναικών στο Εφετείο». Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπογράμμισε πως «Με τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την εξέλιξης μιας δίκης που κάθε μέρα αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες πτυχές της εγκληματικής τους δράσης». Το ΚΚΕ ζήτησε «την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών της επίθεσης» ενώ το  Ποτάμι ανέφερε πως «Το πρόσωπο του φασισμού το ξέρουμε. Όποιος τραβάει μαχαίρι και δολοφονεί, δεν θα διστάσει βέβαια να γρονθοκοπήσει κάποιον που ασκεί το λειτούργημά του».

Επεισόδιο προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτηυς 1 Νοεμβρίου 2017, στο Εφετείο, όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, από ομάδα χρυσαυγιτών, οι οποίοι πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και επιτέθηκαν σε επιβάτες τρόλει χτυπώντας δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες είναι δικηγόρος που συμμετέχει στη δίκη. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Ευρωκίνηση

 

Ο ξυλοδαρμός των δύο γυναικών, ήρθε να προστεθεί στις ανησυχίες που εκφράζονται εδώ και καιρό για την ασφάλεια των προστατευόμενων μαρτύρων – πρώην μελών της οργάνωσης που πρόκειται να καταθέσουν στη δίκη και για τους οποίους η υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής έχει ζητήσει επανειλημμένα την φυσική τους παρουσία στο δικαστήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα