Το πόρισμα για την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο: Η διαδρομή της βόμβας

Το πόρισμα για την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο: Η διαδρομή της βόμβας
ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Χωρίς να εντοπιστεί η "τρύπα" στο σύστημα ελέγχου της αλληλογραφίας του Λουκά Παπαδήμου ολοκληρώθηκε το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ., καταλογίζοντας ευθύνες στον... τροχονόμο που επέτρεψε στο συνοδό του πρώην πρωθυπουργού να εισέλθει στη Βουλή

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη

Πέντε μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου από έκρηξη «τρομοπακέτου» στα χέρια του, ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικά αποτελέσματα το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τον πλημμελή έλεγχο της αλληλογραφίας του πρώην πρωθυπουργού.

Τη διενέργεια της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για την εξακρίβωση των ευθυνών πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ), η οποία πήρε καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους με βασικό σκοπό να δοθούν απαντήσεις για τα κενά ασφαλείας και ειδικότερα που εντοπίζεται η «τρύπα» στο σύστημα ελέγχου της αλληλογραφίας, καθώς το μοιραίο δέμα-βόμβα πέρασε από μηχάνημα x-ray και χαρακτηρίστηκε ασφαλές. Η κρίσιμη έρευνα εστιάστηκε στον χώρο και τον χειριστή που πέρασε το δέμα.

Τελικά απαντήσεις για την «αόρατη» βόμβα δεν δόθηκαν αλλά το πόρισμα που αποκαλύπτεται από το «Έθνος» φέρνει στο φως λεπτομέρειες για τα όσα προηγήθηκαν της έκρηξης του «τρομοπακέτου».

Από την έρευνα προκύπτει ότι συνοδός του κ. Παπαδήμου μετέβη στη Βουλή το πρωί της 25ης Μαΐου 2017 και πέρασε από μηχανήματα x-ray του κοινοβουλίου τέσσερις φακέλους, τους οποίους είχε παραλάβει από την οικία του πρώην πρωθυπουργού στο Ψυχικό. Ο χειριστής του ανιχνευτικού μηχανήματος είχε σχετική πιστοποίηση για τη διενέργεια αυτού του είδους των ελέγχων αλλά δεν εντόπισε τίποτα ύποπτο. Το συγκεκριμένο άτομο απομακρύνθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής με απόφαση του Φρουράρχου. Από τις καταθέσεις και από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αν τελικά η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε κάποιο από τα τέσσερα δέματα.

Περισσότερα στο Έθνος που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα