Το ΣΔΟΕ κατάσχεσε 1.424 φιάλες ποτών 'μπόμπες'

Εκατοντάδες φιάλες ποτών "μπόμπες" εντόπισαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ σε επιχείρηση στο Περιστέρι

Mεγάλη ποσότητα αλκοολούχων ποτών "μπόμπες" με πλαστές ετικέτες, που αποσκοπούσαν στην παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού και τη μη καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων εντόπισαν σε περιοχή του δήμου Περιστερίου Αττικής, σε επιχείρηση εμπορίας ποτών, υπάλληλοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής - Αιγαίου του Σ.Δ.Ο.Ε.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 7 Μαρτίου ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και αξιοποιώντας πληροφορίες. Συνολικά κατασχέθηκαν 1.424 φιάλες νοθευμένων ποτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Σταύρου Θωμαδάκη στον χώρο βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών ετικετών και εξοπλισμός αφαίρεσης και επικόλλησης ετικετών σε φιάλες (θερμοπίστολα), χρωστικές ουσίες και αρωματικές ύλες.

Αυτές εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιούνταν στην παραγωγή νοθευμένων ποτών "μπόμπες", επιβλαβών για την υγεία του καταναλωτικού κοινού και κυρίως ανυποψίαστων ατόμων νεαρής ηλικίας.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν 2 φορτηγά οχήματα, στο ένα εκ των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη 336 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Παράλληλα διενεργήθηκε έλεγχος και σε άλλο αποθηκευτικό χώρο, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Περιστερίου, που φέρεται να είχε εκμισθωθεί από άτομο το οποίο συνδεόταν με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αλλά είχε αποβιώσει. Στο χώρο αυτό εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 6.384 φιάλες αλκοολούχων ποτών και μεγάλη ποσότητα πλαστών ετικετών.

Ταυτόχρονα, σε παράλληλο έλεγχο σε κατάστημα στην περιοχή της Κυψέλης, συνδεδεμένο με την ίδια υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 97 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η συνολική ποσότητα των κατασχεθέντων ποτών υπερβαίνει τις 8.000 φιάλες.

"Το Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα του τον επαγγελματισμό και το ζήλο του προσωπικού του, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, τη συνεργασία με τις λοιπές υπηρεσίες και φορείς της Πολιτείας, θα συνεχίσει, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη κατά του οικονομικού εγκλήματος" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

'Μπλόκο' σε χάπια ντοπαρίσματος των τζιχαντιστών

Μετέφερε με βάρκα από την Ελλάδα στην Τουρκία λαθραία υγρά για ηλεκτρονικά τσιγάρα

ADVERTISING

SHARE: