Το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνει την άδεια να συνεχιστούν τα έργα στις Σκουριές

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνει την άδεια να συνεχιστούν τα έργα στις Σκουριές
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ /PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Phasma

Απόφαση του ΣτΕ επιτρέπει στην Ελληνικός Χρυσός να συνεχίσουν τα έργα στη Χαλκιδική

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορούν να συνεχιστούν τα έργα έδρασης του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού κ.λπ. (έργα κατασκευής των βάσεων που θα τοποθετηθεί ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός) που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές (Δήμος Αριστοτέλη) Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 839/2014 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και της Ανώνυμης Εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 10.6.2013 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή των εργασιών της ΑΕ στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η Πολεοδομία προέβη στη διακοπή των εκτελουμένων έργων χωρίς να αποδίδει συγκεκριμένη νομική πλημμέλεια στις άδειες που είχαν εκδοθεί σύμφωνα με τον Μεταλλευτικό Κώδικα από άλλη Αρχή και χωρίς να προσδιορίζει κάποιον συγκεκριμένο λόγο που επέτρεπε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, τη διακοπή των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού.

Όπως αναφέρουν οι δικαστές, η εν λόγω Πολεοδομία επικαλείται αόριστα, την “ύπαρξη αμφιβολιών ως προς τη νομιμότητά τους”.

Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης αναφέρεται ότι από αυτοψία υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών που έγινε, επιβεβαιώθηκε ότι οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την έδραση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού της επίμαχης εταιρείας (οι οποίες είναι σύμφωνες με τις άδειες εγκατάστασης) και όχι εργασίες για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα ακολουθήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα