Το υπουργείο Δικαιοσύνης για το όριο ηλικίας των δικαστών

Το υπουργείο Δικαιοσύνης για το όριο ηλικίας των δικαστών
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ // EUROKINISSI) EUROKINISSI

"Στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών, γιατί υπάρχει ρητή συνταγματική διάταξη" αναφέρει.

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε το έντονο κλίμα που συνεχίζει να υπάρχει στη Δικαιοσύνη λόγω του ζητήματος για το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών.

Μετά το αίτημα του Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό (Στο Κόκκινο) αναφέρθηκε στις συνεχείς ανακοινώσεις ανάμεσα στις δικαστικές ενώσεις και στην προεδρία του Αρείου Πάγου, λέγοντας: “Πριν από περίπου τρεις μήνες είχα τοποθετηθεί για το θέμα και είχα πει ότι στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών, γιατί υπάρχει ρητή συνταγματική διάταξη. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να κάνει προτάσεις ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά όσον αφορά το αν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλαγή έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια και το κάνω και σήμερα για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία”.

Εξέφρασε πάντως την ανησυχία του ως προς τη σφοδρότητα και την ταχύτητα, όπως είπε, με την οποία εκδίδονται ανακοινώσεις και βάλλουν οι δικαστές ο ένας εναντίον του άλλου. Έκανε λόγο για “εικόνα εμφυλίου”, η οποία “πλήττει το κύρος της Δικαιοσύνης και απογοητεύει το σύνολο των πολιτών και της κοινωνίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα