Τόσκας για επίθεση στον Ασπρόπυργο: Τεράστια ευθύνη όσων τους υποστηρίζουν

Τόσκας για επίθεση στον Ασπρόπυργο: Τεράστια ευθύνη όσων τους υποστηρίζουν
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας "Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας" στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Βου΄λής την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

«Οι δράστες αυτών των επιθέσεων δεν θα μείνουν ατιμώρητοι», τόνισε ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους υποστηρίζουν τους δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με αφορμή το τελευταίο αιματηρό περιστατικό στον Ασπρόπυργο, το περασμένο Σάββατο.

«Οι δράστες αυτών των επιθέσεων δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία, ώστε οι δράστες να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν. Αλλά και αυτοί που τους υποστηρίζουν έχουν τεράστια ευθύνη», σημείωσε ο κ. Τόσκας μιλώντας σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ήδη, ένα από τα θύματα αναγνώρισε ανεπιφύλακτα έναν από τους δράστες ο οποίος φέρεται να είναι 17χρονος ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και μάλιστα έχει φάκελο η Αστυνομία για αυτόν, ακόμα και για περιστατικά απείθειας και επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών που τον έχουν σταματήσει για έλεγχο.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η έρευνα για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και των υπολοίπων της παρέας των ομογενών, που είναι επίσης ανήλικοι και νεαροί.

Οι επιθέσεις αυτές σύμφωνα με τις Αρχές φαίνεται να προέρχονται από την ίδια παρέα εδώ και πολλούς μήνες και έχουν έντονα ρατσιστικά κίνητρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει προκύψει σχέση με κάποιον πολιτικό χώρο. Εφόσον εντοπιστούν και συλληφθούν αυτό είναι κάτι που βεβαίως και θα εξεταστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα