Τουρκία & Ευρώπη: Μπορεί ένας fake χάρτης να λέει τόσες αλήθειες;

Τουρκία & Ευρώπη: Μπορεί ένας fake χάρτης να λέει τόσες αλήθειες;

Ένας χάρτης, ο οποίος δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο μελέτης, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και με χιουμοριστικό τρόπο δείχνει γιατί η κάθε χώρα της Ευρώπης κρατάει συγκεκριμένη στάση απέναντι στην Τουρκία

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη έχουν περάσει από χίλια κύματα τα τελευταία χρόνια. Στην μεγάλη εικόνα η γειτονική χώρα είτε πιέζει για ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε, όπως τα τελευταία, δείχνει να κρατάει αποστάσεις με την στάση της από την Γηραιά ήπειρο. Από εκεί και πέρα η κάθε ευρωπαϊκή χώρα κρατάει συγκεκριμένη στάση απέναντι στην μετεξέλιξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Οι πολιτικοί έχουν έναν μοναδικό τρόπο να λένε τα πράγματα ώστε σχεδόν ποτέ να μην εξηγούν τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους τηρούν μία συγκεκριμένη στάση. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους υπόλοιπους, και έτσι κάποιος είπε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους σε ότι αφορά τους “πραγματικούς” λόγους που χώρες της Ευρώπης έχουν συγκεκριμένη στάση απέναντι στην Τουρκία. Χωρίς να διαθέτει κάποιο στοιχείο δημιούργησε έναν φανταστικό χάρτη όπου ξεχωρίζει τις χώρες με βάση το πόσο φιλικές ή εχθρικές είναι απέναντι στην Τουρκία. 

Με πράσινο χρώμα είναι οι Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Κόσοβο οι οποίοι εύχονται στην αναγέννηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Με σκούρο μπλε χρώμα είναι η Κροατία. Σύμφωνα με τον δημιουργό του χάρτη πρόκειται για μία ψεύτικη αγάπη (Fake Love) καθώς βασίζεται στην λογική του “κάθε εχθρός της Σερβίας είναι φίλος μας”. 

Αντίστοιχα με ανοιχτό μπλε χρώμα είναι η Ουκρανία με “ελεγχόμενη” ψεύτικη αγάπη στην λογική του “κάθε εχθρός της Ρωσίας είναι φίλος μας”. 

Με τιρκουάζ χρώμα (χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης) είναι οι χώρες οι οποίες έχουν περιορισμένο μίσος για την Τουρκία και αυτό λόγω πολιτικής ορθότητας ενώ με ανοιχτό κόκκινο αυτές που έχουν “ελεγχόμενο” μίσος για την γειτονική χώρα. 

Με κόκκινο χρώμα είναι η Ουγγαρία με “αξιοσημείωτο” μίσος” ενώ με βαθύ κόκκινο χρώμα είναι οι χώρες με απόλυτο μίσος για την Τουρκία που “δεν χρειάζεται να ρωτήσεις γιατί”. Σε αυτές πέρα από την Ελλάδα είναι Κύπρος, η Σερβία και η Αρμενία.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα