Τραυματισμοί, συλλήψεις και δεκάδες ζημιές από τα επεισόδια τη νύχτα στα Εξάρχεια

Τραυματισμοί, συλλήψεις και δεκάδες ζημιές από τα επεισόδια τη νύχτα στα Εξάρχεια
Πορεία από ομάδες αντιεξουσιαστών και οργανώσεις της εξωκοινωβουλευτικής αριστεράς για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου την Κυριακή 6 Δεκμεβρίου 2015. Επεισόδια στα Εξάρχεια. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Μέχρι τα ξημερώματα η περιοχή θύμιζε πεδίο μάχης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 13 άτομα, εκ των οποίων 12 Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Έξι από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί

Τελειωμό δεν είχαν τη νύχτα τα επεισόδια στα Εξάρχεια… Από νωρίς οι αντιεξουσιαστές είχαν δείξει τις προθέσεις τους στην πορεία για την επέτειο θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της πορείας στο ύψος των Προπυλαίων και ενώ ήδη το μεγαλύτερο μέρος της πορείας είχε περάσει μπροστά από την Βουλή.

Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν σε ένα μικρό μέρος διαδηλωτών που είχε καταλήξει στην Ομόνοια και μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια και στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου κατέληξε και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών. Μέχρι τα ξημερώματα η περιοχή θύμιζε πεδίο μάχης, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 13 άτομα, εκ των οποίων 12 Έλληνες και ένας αλλοδαπός. Έξι από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι.

Επιπλέον, έγιναν 26 προσαγωγές και τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί. Οκτώ αυτοκίνητα καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ένα περίπτερο και σε δύο περιπτώσεις η Πυροσβεστική κλήθηκε σε σπίτια, καθώς μία φωτοβολίδα καρφώθηκε σε κλιματιστικό και μία βόμβα μολότοφ στην τέντα ενός μπαλκονιού. Επίσης, καταστράφηκαν τουλάχιστον 15 κάδοι που χρησιμοποιήθηκαν ως φλεγόμενα οδοφράγματα, ενώ  χθες το πρωί, στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε και ένα κατάστημα ρούχων στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι προθέσεις των αντιεξουσιαστών, είχαν φανεί από τις προηγούμενες μέρες, καθώς άνδρες της κρατικής ασφάλειας είχαν βρει 110 βόμβες μολότοφ και αντιασφυξιογόνες μάσκες στο λόφο του Στρέφη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, εξύβριση, παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και παράβαση του νόμου περί όπλων και θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα