Τρία νέα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης

Τρία νέα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης
Συνέντευξη Τύπου με θέμα την παρουσίαση τριών σημαντικών προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017. Τα προγράμματα αφορούν στην αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο παράρτημα ΑΜΕΑ Λεχαινών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας και στα παραρτήματα ΑΜΕΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, στην υλοποίηση του προγράμματος "Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους" καθώς και την εφαρμογή "Διερμηνείας εξ αποστάσεως για κωφούς και βαρήκοους". (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Τι περιλαμβάνουν τα τρία προγράμματα και ποιους αφορούν. Όσα ανακοίνωσαν Έφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου

Τρία νέα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης που αφορούν στην αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με αναπηρία του παραρτήματος ΑΜΕΑ Λεχαινών, και στα παραρτήματα ΑΜΕΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, καθώς και στην εφαρμογή «Διερμηνείας εξ αποστάσεως για κωφούς και βαρήκοους», ανακοίνωσαν χθες οι συναρμόδιοι υπουργοί Έφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου.

Το πρώτο πρόγραμμα του παραρτήματος των Λεχαινών Ηλείας περιλαμβάνει νέες θεραπευτικές τεχνικές για τους φιλοξενούμενους για να μειωθούν οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και κινητικότητας, ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, άρση των περιοριστικών μέτρων (δέσιμο, περιορισμός σε παρκοκρέβατα κ.λ.π), ενίσχυση του προσωπικού με ειδικούς συμβούλους καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.

Το δεύτερο πρόγραμμα, δηλαδή το «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους», είναι επίσης συνέχεια των δράσεων που ξεκίνησαν πριν από δυο χρόνια. Με το νέο πρόγραμμα οι άστεγοι θα μπουν σε υποστηριζόμενες στέγες και θα μπορέσουν να ενταχθούν στην εργασία με δυο προγράμματα. Το ένα επιδότησης επιχειρήσεων και το δεύτερο επιδότησης στους ίδιους, ώστε να μπορούν να φτιάξουν επιχείρηση κοινωνικής αλληλεγγύης ή τις δικές τους μικρές επιχειρήσεις.

Το τρίτο πρόγραμμα, διερμηνείας εξ αποστάσεως για κωφούς, θα έχει  καθολική εφαρμογή επί 24ωρης βάσης και θα αρχίσει να λειτουργεί από το Μάρτιο του 2018. Οι κωφοί και οι βαρήκοοι θα επικοινωνούν όποτε παραστεί ανάγκη μέσω κινητού με βιντεοκλήση στην υπηρεσία διερμηνέων του Ιδρύματος Κωφών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα