Τρίτος νεκρός στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια

Protest at Moria Refugee Camp organized by All Workers Militant Front (PAME), in Lesvos Island, on Apr. 15, 2016 /         ,  ,  15 , 2016
Protest at Moria Refugee Camp organized by All Workers Militant Front (PAME), in Lesvos Island, on Apr. 15, 2016 / , , 15 , 2016 STRINGER / SOOC

Ένας νεαρός 20 ετών είναι ο τρίτος νεκρός στον καταυλισμό της Μόριας. Ερευνώνται τα αίτια του θανάτου του. Την παραίτηση των υπευθύνων ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τρίτος νεκρός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια. Όπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε από αστυνομικές Αρχές, ο άνδρας είναι από το Πακιστάν, ηλικίας περίπου 20 ετών.

Το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, πέθανε άλλος ένας άνδρας, 22 ετών, από την Αίγυπτο.

Και στις δύο περιπτώσεις, η αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια των θανάτων των δύο ανδρών και ζητήθηκε περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για να διερευνηθεί η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από αναθυμιάσεις ή εισπνοή άλλων αερίων.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έχει σημάνει συναγερμός, προκειμένου να εξακριβωθεί η αιτία που οδήγησε τρεις ανθρώπους στον θάνατο, μέσα σε μία εβδομάδα.

Γιατροί του Κόσμου: Η διαβίωση ανθρώπων σε αξιοπρεπείς συνθήκες μείζον ζήτημα

Τη βαθιά τους οδύνη για το νέο θάνατο, τον τρίτο κατά σειρά μέσα σε μία εβδομάδα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, εκφράζουν οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, με ανακοίνωσή τους.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από τους αδιευκρίνιστους θανάτους δύο ατόμων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, ακόμα ένας δεκαοκτάχρονος, βρέθηκε σήμερα νεκρός, ενώ άλλος ένας διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αναφέρουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Προσθέτουν δε, ότι μολονότι τα ακριβή αιτία των θανάτων παραμένουν μέχρι στιγμής, επισήμως, άγνωστα, εικάζεται ότι οφείλονται σε αναθυμιάσεις από θερμάστρα ή κάποιο άλλο αυτοσχέδιο μέσο θέρμανσης.

«Ως η οργάνωση, που έχει αναλάβει την παροχή πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου, οι Γιατροί του Κόσμου είχαν από πολύ νωρίς δημόσια επισημάνει τους σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την υγεία, όσων παραμένουν στο Κέντρο της Μόριας εξαιτίας των άσχημων συνθηκών διαβίωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουν επίσης στην ανακοίνωση, την πάγια θέση τους, ότι «η διαβίωση ανθρώπων σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες είναι μείζον ζήτημα, το οποίο τοποθετείται πέρα και πάνω από οποιαδήποτε ανάγκη για απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας».

Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του, 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, πέθανε άλλος ένας άνδρας, 22 ετών, από την Αίγυπτο. Και στις δύο περιπτώσεις, η αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου των δύο ανδρών. Ζητήθηκε περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για να διερευνηθεί η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από αναθυμιάσεις ή εισπνοή άλλων αερίων.

ΠΑΣΟΚ: Αναμένουμε την παραίτηση των υπευθύνων

"Δυστυχώς όσα γράψαμε στην χτεσινή μας ανακοίνωση επιβεβαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο. Αναμένουμε την παραίτηση των υπευθύνων και την παρέμβαση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Επιτέλους λίγη ντροπή!", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Θεοδωράκης: Στους πόσους θανάτους θα ξυπνήσει η κυβέρνηση;

«Αναρωτιόμαστε στους πόσους θανάτους θα ξυπνήσει η κυβέρνηση. Υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών. Ελπίζω κάποια στιγμή η κυβέρνηση να αποφασίσει να συζητήσει σοβαρά τις δικές μας προτάσεις και να αξιοποιήσει με το σωστό τρόπο τα χρήματα που έρχονται από την Ευρώπη» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τον τρίτο θάνατο στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια μέσα σε μία εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεύτερος νεκρός πρόσφυγας στον καταυλισμό της Μόριας

Άγνωστα τα αίτια θανάτου του 22χρονου που εντοπίστηκε νεκρός στη Μόρια

Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για το θάνατο μετανάστη στη Λέσβο

ADVERTISING

SHARE: