Τροχαίο στον Κηφισό: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό της νταλίκας

Τροχαίο στον Κηφισό: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό της νταλίκας

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 64χρονος οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Κηφισό - Ποιες κατηγορίες τον βαραίνουν και ποια τα πρώτα στοιχεία για τις συνθήκες του δυστυχήματος

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών, από την οποία προήλθε θάνατος, καθώς και σειρά άλλων πλημμεληματικών διώξεων ασκήθηκαν σε βάρος του οδηγού της νταλίκας που προκάλεσε το σοκαριστικό τροχαίο με δύο νεκρούς και μια βαριά τραυματία στη λεωφόρο Κηφισού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας το όχημα διέθετε ασφαλιστήριο, πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας άλλου οχήματος ενώ ο οδηγός της νταλίκας είχε συλληφθεί και στο παρελθόν να οδηγεί, επαγγελματικό όχημα, υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον οδηγό της νταλίκας είναι οι εξής:

-Διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία προήλθε θάνατος, κακουργηματική κατηγορία

Επίσης διώκεται για τα κάτωθι πλημμελήματα:

-Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή

-Σωματική βλάβη από αμέλεια

-Παράνομη χρήση γνήσιου πιστοποιητικού

-Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ εντός δυο ετών από προηγούμενη παράβαση.

Οδηγούσε πιωμένος 7 φορές πάνω από το όριο

Με σχεδόν 7 φορές επάνω μέτρηση αλκοόλ από το όριο για επαγγελματίες που είναι μόλις το 0,10, αντί του 0,25 για τους ερασιτέχνες βρέθηκε στο αλκοτέστ ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας, που προκάλεσε το αιματηρό τροχαίο δυστύχημα, 40 λεπτά μετά τις 5 το πρωί της Τετάρτης στον Κηφισό.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε όντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Όχι στον ίδιο βαθμό, αλλά πριν 2,5 μήνες και πάλι τροχονόμοι του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής που έχει αναλάβει την προανάκριση για το δυστύχημα, τον είχαν σταματήσει για αλκοτέστ και του είχαν βεβαιώσει παράβαση για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, λίγο πάνω από το νόμιμο όριο όμως εκείνη την φορά.

Οι άντρες της Τροχαίας ανακάλυψαν πλήθος παραβάσεων σε βάρος του συγκεκριμένου οδηγού αφού μεταξύ άλλων οι πινακίδες του αντιστοιχούσαν σε άλλο φορτηγό και όχι σε αυτό με το οποίο κυκλοφορούσε… και ανέγραφε η άδεια κυκλοφορίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η όψη του ήταν κάτι παραπάνω από προφανής ότι τελούσε υπό την επήρεια μέθης ενώ όπως είναι απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις ελήφθη δείγμα ούρων και αίματος από τον οδηγό για να γίνουν λεπτομερείς τοξικολογικές εξετάσεις, το πόρισμα των οποίων καθυστερεί πάντα και βεβαίως θα συμπεριληφθεί στην δικογραφία.

Η εκτίμηση των αξιωματικών της Τροχαίας είναι πως τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι, ενώ ήταν κενός φορτίου. Ο ίδιος φέρεται να επικαλέστηκε απώλεια ελέγχου στο βαρύ όχημα από πιθανή βλάβη. Εκ πρώτης όψεως δεν ανακάλυψαν κάποιο εμφανές τεχνικό πρόβλημα οι άντρες της Τροχαίας, δόθηκε όμως εντολή για τεχνική πραγματογνωμοσύνη.

Τα παιχνίδια της μοίρας

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για το ένα θύμα και τον οδηγό της νταλίκας που προκάλεσε το φονικό τροχαίο. Ο οδηγός της νταλίκας είχε χάσει σε τροχαίο τον αδελφό του πριν από χρόνια. Το 2007 σκοτώθηκε στην άσφαλτο και ο 23χρονος γιος του ελάχιστα μέτρα μακριά από το σπίτι τους στην Αρεόπολη, όντας αναβάτης σε μηχανή.

Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, τα “χτυπήματα” της μοίρας είναι πολλά και για τον έναν άνδρα που σκοτώθηκε στο ίδιο τροχαίο, πηγαίνοντας την κόρη του στη δουλειά της, στη διαδρομή ρουτίνας Περιστέρι-Μοσχάτο που έκανε καθημερινά. Πριν από περίπου 10 χρόνια, σε ένα τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα, είχε βγει ζωντανός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του, όμως είχε χάσει το μεγαλύτερο από τα τρία του παιδιά, την 16χρονη τότε κόρη του, η οποία ήταν συνοδηγός του στο αυτοκίνητο.

Τι εκμυστηρεύτηκε ο οδηγός στον δικηγόρο του

Οι μπάρες στον αυτοκινητόδρομο και η λειτουργία του αυτοκίνητου είναι τα αιτήματα της υπεράσπισης του οδηγού προκειμένου να πέσει περισσότερο φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στον Κηφισό.

Ο συνήγορος του 64χρονου οδηγού Πέτρος Μαντούβαλος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6 ξεκαθάρισε πως υπάρχει σοβαρότατη υπαιτιότητα του οδηγού της νταλίκας τον οποίον και υπερασπίζεται.

“Το κυρίαρχο γεγονός είναι ότι έχουν χαθεί άνθρωποι από ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα στη χώρα μας και μια κοπέλα έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό” σχολίασε ο κ. Μαντούβαλος.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος το όχημα κινείτο με μικρή ταχύτητα, γύρω στα 60χλμ/ω ίσως και λίγο περισσότερο. Ο κ. Μαντούβαλος επιβεβαίωσε όπως ήταν αναμενόμενο την αναφορά της Τροχαίας πως ο άνθρωπος που οδηγούσε το όχημα ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ σε όριο παραπάνω από το επιτρεπόμενο. “Ο οδηγός έπρεπε να έχει μηδέν αλκοόλ στο αίμα του, τέλος. Η κοπέλα θα έπρεπε να βρίσκεται στη δουλειά της και οι άνθρωποι στα σπίτια τους” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα