Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο: Υποτονική κίνηση παρά τις χαμηλές τιμές

Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο: Υποτονική κίνηση παρά τις χαμηλές τιμές

"Οι αγορές είναι ανάλογες με το πορτοφόλι" αυτή την Τσικνοπέμπτη, όπως δηλώνει στο News 24/7 ο πρόεδρος των Κρεοπωλών της Βαρβακείου

Μακριά από τα έθιμα που που υπήρχαν παλαιότερα με τις ψησταριές και το δωρεάν κρέας σε όσους περνούσαν, κυλάει στη Βαρβάκειο η Τσικνοπέμπτη.

Παρά τις χαμηλές τιμές, ο κόσμος που έρχεται σήμερα στην δημοτική κρεαταγορά της Αθήνας είναι μετρημένος στα ψώνια του και, όπως λένε οι κρεοπώλες, περιορίζεται σε μικρές ποσότητες.

"Οι αγορές είναι ανάλογες με το πορτοφόλι. Εδώ είμαστε η αγορά των φτωχών οπότε φυσιολογικά η κίνηση έχει πέσει τα τελευταία χρόνια. Παλαιότερα τέτοια ώρα δεν μπορούσες να περάσεις" λέει στο News 24/7 ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Βαρβακείου, Κλεάνθης Τσιρώνης.

Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο: Υποτονική κίνηση παρά τις χαμηλές τιμές

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές είναι μεν χαμηλές αλλά "όσοι έρχονται θα πάρουν καμιά φτερούγα, καμιά μπριζόλα χοιρινή...".

Ορισμένοι από τους κρεοπώλες έχουν στολίσει τα καταστήματα τους αποκριάτικα λόγω της ημέρας ενώ άλλοι κυκλοφορούν με καπέλα για να προσελκύσουν κόσμο. Αρκετοί Αθηναίοι περνούν από την αγορά στην καρδιά της πόλης και ρωτούν για το δωρεάν ψημένο κρέας που προσφερόταν παλαιότερα.

Αναφερόμενος στις ψησταριές και τη μουσική που υπήρχαν παραδοσιακά στη Βαρβάκειο, ο πρόεδρος των Κρεοπωλών εξηγεί πως όλα αυτά πλέον δεν μπορούν να τα χρηματοδοτήσουν οι κρεοπώλες. "Ποιος θα χρηματοδοτήσει πια πέντε τόνους κρέας που ψήναμε; Του χρόνου ελπίζουμε να είμαστε καλύτερα" λέει.

SHARE: