Τσοχατζόπουλος: “Δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας”

Τσοχατζόπουλος: “Δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας”
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στο δικαστήριο την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. (EUROKINISSIΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Ευρωκίνηση

Απολογήθηκε για τρίτη ημέρα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Για ακόμα μία συνεδρίαση – την τρίτη κατά σειρά- ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος απολογήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των “πολιτικών” μιζών.

Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει αποζημίωση αν αποδείξει ότι την ευθύνη την έχει η εταιρία. Δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε “σκάνδαλο” τα όσα έλαβαν χώρα από το 2006 και μετά, στο πλαίσιο της προμήθειας των τεσσάρων υποβρυχίων, υποστηρίζοντας ότι “έχουμε ζημιά τεράστια, πολιτική, στρατιωτική, αμυντική. Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει αποζημίωση αν αποδείξει ότι την ευθύνη την έχει η εταιρία. Δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας. Το να μην κανείς τίποτα και δήθεν να παζαρεύεις είναι καταστροφή και αυτό κάνανε αυτοί οι κύριοι από το 2006 και μετά”.

Χώρισαν οι δρόμοι μας γιατί επέλεξε να πάει στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, του Καρχιμακη και της ΕΥΠ

Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν σχετίζεται με υπεράκτιες εταιρίες, κατηγορώντας τον ξάδελφο και συγκατηγορούμενό του, Νικ. Ζήγρα. “Χώρισαν οι δρόμοι μας γιατί επέλεξε να πάει στην πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, του Καρχιμακη και της ΕΥΠ. Για έναν λόγο δεν έπρεπε να το κάνει αυτό γιατί στη Θεσσαλονίκη μας ξέρουν (…) Ήταν ο αγαπημένος μου ξάδελφος και εξαγοράστηκε από τον Παπανδρέου. Στο ΠΑΣΟΚ δεν ήμουν κανένας τυχαίος. Γι’ αυτό ήθελαν να με εξαφανίσουν πολιτικά διότι κινδυνεύανε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως οι διαρρήξεις που έγιναν πριν από τη σύλληψη του στο γραφείο του στη Κομνά Τράκα ενορχηστρώθηκαν από την ΕΥΠ, υποστηρίζοντας πως από το χώρο “έχει εξαφανιστεί υλικό και έχει “μπει” υλικό”.

Η απολογία συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα