Τσοχατζόπουλος: ‘Ημασταν στόχος του Γιώργου Παπανδρέου’

Τσοχατζόπουλος: ‘Ημασταν στόχος του Γιώργου Παπανδρέου’
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος οδηγείται στο δικαστήριο την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. (EUROKINISSIΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Στράφηκε κατά πρώην συντρόφων του ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Τι είπε για το σπίτι στην Αρεοπαγίτου

Κατά του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και άλλων πρώην συντρόφων του καταφέρθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατά την απολογία του στο Πενταμελές εφετείο Κακουργημάτων.

“Ήμασταν στόχος του ίδιου του Παπανδρέου ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κ. Σημίτη, αν και ο τελευταίος τον θεωρούσε μικρό και λίγο. Αλλά τον αξιοποίησε για να δικαιολογήσει την ήττα του στις επόμενες εκλογές, όταν έχασε από τον Καραμανλή” ανέφερε μεταξύ άλλων σε μία απολογία – χείμαρρο ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός.

Όπως ανέφερε, “υπέστη έφοδο ειδικών ομάδων της ΕΥΠ, σε συνεργασία με τον ανακριτή Μαλλή (σ.σ. χειρίστηκε στην υπόθεση στο πλαίσιο της ανάκρισης), ο οποίος έστησε ολόκληρο μηχανισμό”.

Στράφηκε παράλληλα, κατά του ξαδέλφου του και συγκατηγορούμενού του, Ν. Ζήγρα, αλλά και κατά του Μιχ. Καρχιμάκη, ισχυριζόμενος ότι οι δύο άνδρες τον ενοχοποίησαν. “Δεν ξέρω πως αφού χρήματα σε εμένα δεν έφτασαν. Δεν είχαν καμία σχέση με εμένα όλα αυτά. Κατέρρευσε η κατηγορία της δωροδοκίας, τα χρήματα έμειναν στα χέρια των αντιπροσώπων των εταιριών, των πρακτόρων και άλλων”.

Το σπίτι στην Αρεοπαγίτου

Τέλος αναφέρθηκε στο περιβόητο σπίτι της Αρεοπαγίτου, που αποτέλεσε την “προσπάθεια να εμπλακώ εγώ και κυρίως η γυναίκας μου η Βασιλική”. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η αγορά του ήταν έγκυρη, νόμιμη και με διαφανέστατη διαδικασία με στοιχεία αναμφισβήτητα. “Αυτοί όμως υποστήριξαν ότι ήταν εικονική αγορά και ότι η γυναίκα μου μαζι με εμένα έκανε ξέπλυμα. Έγινε τραπεζικός δανεισμός για την αγορά. Τους ταίριαζε στα σχέδια τους, από καιρό το είχαν στήσει αυτό το τροπάριο. Ήταν όλα δηλωμένα” είπε και συνέχισε: “Είναι μία σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας για να μας εκθέσουν, να μας καταγγείλουν γιατί είχαν μεγάλο πολιτικό όφελος. Κάθε προσπάθεια μετρούσε για αυτούς πολιτικά. Γιατί θέλουν να αποδείξουν ότι αν με άφηναν μετά το Σημίτη ή τον Παπανδρέου θα ήταν μία δραματική εξέλιξη”.

Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα