Βαλιανάτος σε Βούλτεψη: Δεν θα απολογηθώ για ένα φιλί. Να χαίρεται που και με την απουσία της η Ελλάδα προχωράει

Βαλιανάτος σε Βούλτεψη: Δεν θα απολογηθώ για ένα φιλί. Να χαίρεται που και με την απουσία της η Ελλάδα προχωράει
Single conversation and vote plenary sitting on civil partnership expansion to same sex couples, in Athens, on Dec. 22 2015 / , , 22 2015 Nick Paleologos / SOOC

Η απάντηση Βαλιανάτου στις δηλώσεις Βούλτεψη περί συλλήψεων στη Βουλή με αφορμή το φιλί που έδωσε εκείνος στο σύντροφό του, αλλά και ένα ζευγάρι γυναικών μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης

Οι δηλώσεις Βούλτεψη σχετικά με τους λόγους που την ανάγκασαν να απουσιάζει από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων. Ειδικότερα, έντονη συζήτηση ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας για τους ισχυρισμούς της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας πως θα έπρεπε τα ζευγάρια που φιλήθηκαν στα θεωρία της αίθουσας της ολομέλειας να συλληφθούν από το φρούραρχο.

Με δήλωση από τηλεφώνου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον τηλεοπτικό σταθμό E, ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, ένας από τους πρωταγωνιστές του επίμαχου φιλιού απάντησε στα λεγόμενα της κα. Βούλτεψη. “Θα ήθελα να πω στην κυρία Βούλτεψη ότι δεν είμαι διατεθειμένος να απολογηθώ για ένα φιλί. Εκείνη θα πρέπει να απολογηθεί γιατί κυβέρνησή της διέσυρε τη χώρα με το νόμο περί συμφώνου συμβίωσης,τ ο οποίο αποκλείει μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Είναι Χριστούγεννα και η κυρία Βούλτεψη θα πρέπει να ντρέπεται που η Ελλάδα στο παρελθόν ήταν μια ομοφοβική χώρα και να χαίρεται που και με την απουσία της η Ελλάδα προχωράει. “Καληνύχτα της”.

Αναφερόμενος πιο εκτενώς στο θέμα που προκάλεσε συζήτηση είπε: “Το φιλί αυτό είναι μια έκφραση σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης για έναν άνθρωπο με τον οποίο πήγαμε στα δικαστήρια και ταλαιπωρηθήκαμε, διότι η αγάπη δύο ανθρώπων δεν πρέπει να βλέπει τα φύλα των ανθρώπων. Καλούμαι να απολογηθώ για ένα φιλί που δόθηκε 2.30 τα ξημερώματα, μετά από μια εξαντλητική μέρα και μετά από 30 χρόνια αγώνων γι’ αυτή την κατηγορία ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να αγαπιούνται και να φιλιούνται” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα