Βασιλειάδης: Διακόπτεται το πρωτάθλημα επ’αόριστον

Βασιλειάδης: Διακόπτεται το πρωτάθλημα επ’αόριστον
Ευρωκίνηση

Την επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού μετά την συνάντηση με Τσίπρα στο Μαξίμου - Έκανε λόγο για αυστηρότερες ποινές

Αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο υφουπουργός αθλητισμού ανακοίνωσε την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους δήλωσε πως: “Η κυβέρνηση έχει δώσει μάχες, μένουν περισσότερα να γίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος”

“Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν έναντι όλων”, πρόσθεσε και ανακοίνωσε:

Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις επόμενες ώρες θα γίνουν συναντήσεις με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, τη Λίγκα, ενώ είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UΕFΑ και δεν θα εκκινήσει αν δεν υπάρξει κοινό συμφωνημένο πλαίσιο από όλους”.

Ερωτηθείς για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μετά το περιστατικό εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με όπλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, δήλωσε:

“Τα πάντα είναι στο τραπέζι τις επόμενες ώρες θα κάνουμε τις συζητήσεις. Όλα είναι στο τραπέζι εφόσον δεν κάνουν όσοι πρέπει τις κινήσεις τους. Πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε”.

Για το τί πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, είπε: “Χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο απ’ όλους, ένα νέο πλαίσιο με αυστηρότερους κανόνες. Οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για όλους”.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Βασιλειάδης άφηνε από χθες ανοικτό το ενδεχόμενο της διακοπής του πρωταθλήματος “μετά από συνεννόηση με την UEFA”, όπως ανέφερε, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως ήρθε η ώρα για “δύσκολες αποφάσεις”.

“Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα