Βασίλης Στεφανάκος: Όταν επιτέθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή

Βασίλης Στεφανάκος: Όταν επιτέθηκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή
Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος Eurokinissi

Τι δήλωνε πριν αποφυλακιστεί για Ξηρό, Γιωτόπουλο, Πυρήνες της Φωτιάς και για τα μέλη της ΧΑ που ήταν στον Κορυδαλλό

Ο βαρυποινήτης Βασίλης Στεφανάκος δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης μέσα στο όχημά του, όταν δύο δράστες με μοτοσικλέτα σταμάτησαν και τον γάζωσαν με Καλάσνικοφ. Την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν έξω από γραφείο του.

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι. Έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία. Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Πέρυσι τον Αύγουστο αποφυλακίστηκε από τον Κορυδαλλό.

Πριν αποφυλακιστεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του News 24/7, είχε επιτεθεί μέσα στον Κορυδαλλό στον πρώην υπουργό και καταδικασθέντα για τις μίζες στα εξοπλιστικά, Άκη Τσοχατζόπουλο. Με δηλώσεις του στο News 24/7 ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος του Βασίλη Στεφανάκου επιβεβαίωνε στις 3 Αυγούστου του 2016 ότι υπήρξε μόνο ένα φραστικό επεισόδιο ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιοσδήποτε ενδεχόμενος ξυλοδαρμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, ο καταδικασθείς για “μαύρο πολιτικό χρήμα” απειλούσε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του βαρυποινίτη που τον έσπρωξε πετώντας τον στο έδαφος, όπως είχε αρχικά αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Το επεισόδιο

Όλα συνέβησαν όταν ο 77χρονος πρώην υπουργός άρχισε να φωνάζει σε συγκρατούμενούς του οι οποίοι -κατά πληροφορίες- έπαιζαν, άγνωστο για ποιό λόγο, με τα φώτα. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος διέμενε μόνος του στο κελί χωρίς άλλο συγκρατούμενο, άρχισε να φωνάζει ζητώντας να σταματήσουν, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο βαρυποινίτης.

Μάλιστα, ο Στεφανάκος εκείνη την ώρα φέρεται να συζητούσε με νεαρό καταδικασθέντα για συμμετοχή στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ΈΘΝΟΣ της Κυριακής (2/2/2014), Βασίλης Στεφανάκος έλεγε:

Για τον Χ. Ξηρό: Είναι φίλος μου και εύχομαι να είναι γε­ρός και να ζήσει πολλά χρόνια. Και επειδή είναι μακρόβιοι αυτοί οι Ικαριώτες, πιστεύω ότι θα μας θάψει όλους

Για τον Γιωτόπουλο: Είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, βασανισμένος τόσα χρόνια στην απομόνωση, είναι κατανοητό να του επιτρέπονται στιγμές αδυναμίας

Για τους Χρυσαυγίτες: Οι μαϊμούδες της Χρυσής Αυγής ψάχνουν γνωστούς στις φυλακές για να μην τους διακορεύσουν

Για τα μελη των «πυρηνων της φωτιας»: Χαίρομαι να κουβεντιάζω μαζί τους και να κάνω παρέα στη φυλακή

Περισσότερες δηλώσεις του και αναρτήσεις του μπορείτε να διαβάσετε στο προσωπικό μπλογκ που διατηρούσε, το vstef.blogspot.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα