Βίντεο: Καρέ καρέ η δραματική διάσωση των ναυτικών στην Άνδρο

Βίντεο: Καρέ καρέ η δραματική διάσωση των ναυτικών στην Άνδρο

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε το πλήρωμα του μισοβυθισμένου φορτηγού πλοίου που τα ξημερώματα προσάραξε βόρεια της Άνδρου

Άλλη μια δύσκολη αποστολή έρευνας και διάσωσης έφεραν σε πέρας το πρωί του Σαββάτου τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που έσπευσαν με ελικόπτερο Sikorsky βόρεια της Άνδρου και κατάφεραν να παραλάβουν με ασφάλεια τα 9 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Cabrera", που τα ξημερώματα προσάραξε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες βόρεια της νήσου, παίρνοντας κλίση 45 μοιρών.

Η επιχείρηση διεξήχθη την ώρα που στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως μέχρι και 8 μποφόρ, και πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό κόβουν την ανάσα.

Στην περιοχή, αναμένεται να φθάσουν περίπου στις 3.00 το μεσημέρι τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έχει σημειωθεί πολύ μικρή θαλάσσια ρύπανση.

Το "Cabrera" είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μεταφέρει 20 τόνους καυσίμων. Έως τώρα δεν έχει αναφερθεί επισήμως αν έχει υπάρξει εισροή υδάτων μέσα στο πλοίο. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Cabrera: Καταφτάνουν τρία ρυμουλκά

Φορτηγό πλοίο προσάραξε στην Άνδρο -Έχει πάρει κλίση 45 μοιρών

ADVERTISING

SHARE: