‘Βιβλική’ καταστροφή από την κακοκαιρία στη Σαμοθράκη. Κλειστά τα σχολεία

‘Βιβλική’ καταστροφή από την κακοκαιρία στη Σαμοθράκη. Κλειστά τα σχολεία

Τεράστιες καταστροφές στη Σαμοθράκη, από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί. Δρόμοι έγιναν ποτάμια, το οδόστρωμα "άνοιξε" και το Κέντρο Υγείας του νησιού "μπαζώθηκε" κυριολεκτικά. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές

Κλειστά παραμένουν σήμερα όλα τα σχολεία στην Σαμοθράκη με απόφαση του δημάρχου Θανάση Βίτσα, μετά την έντονη καταιγίδα που πλήττει από χθες το απόγευμα το νησί και δημιούργησε σοβαρά προβλήματα.

Την απόφαση γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Πρόξενος Χρήστος και αφορά Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο Λύκειο. Οι τοπικές αρχές επισημαίνουν ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.

evros-news.gr

 

Τα συνεργεία του δήμου έχουν ξεκινήσει από χθες τις αποκαταστάσεις έτσι ώστε μέσα στη μέρα να μην υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα και οι μετακινήσεις να γίνουν χωρίς εμπόδια.

evros-news.gr

 

Χθες, κάτοικοι του νησιού ενημέρωναν μέσω Facebook για την κατάσταση των οικιών τους ζητώντας βοήθεια από τις τοπικές αρχές.

evros-news.gr

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η βροχή μέχρι τις 21:00 είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιοστά.

Σύμφωνα μάλιστα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε μέσα σε δύο μόνο ώρες σχεδόν 200 λίτρα βροχής το τετραγωνικό μέτρο, που αντιστοιχεί σχεδόν με την ποσότητα που βρέχει από Δεκέμβρη μέχρι Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη.

alexpoli.gr

 

Απεγκλωβισμός τεσσάρων ανθρώπων από ΙΧ

Χθες βράδυ, σώα απεγκλωβίστηκαν τέσσερα  άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ.,  από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή, υπερχείλισε η κοίτη ενός ρέματος στην περιοχή Κακιά Μεριά Σαμοθράκης και εκείνη την στιγμή ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να το διασχίσει με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το όχημα στα νερά και να εγκλωβιστούν οι επιβαίνοντες.

Ο Δήμος Σαμοθράκης με έκτακτη ανακοίνωσή του συνέστησε στους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

alexpoli.gr

 

Φωτό: evros-news.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα