Βοήθημα 5.000 ευρώ σε νέες πολύτεκνες οικογένειες απ' το δήμο Γλυφάδας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 
(ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ (ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) ICON

Εφάπαξ επίδομα για κάθε τέταρτο τέκνο και κάθε επιπλέον τέκνο ψήφισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που έχει ήδη μηδενίσει τα δημοτικά τέλη για τις πολύτεκνες οικογένειες

Ανάσα σε νέες πολύτεκνες οικογένειες θα δώσει ο Δήμος Γλυφάδας ξεκινώντας τη χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος, ύψους 5.000 ευρώ, σε μητέρες που αποκτούν τέταρτο τέκνο και για κάθε επιπλέον τέκνο.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας κι όπως επισημαίνεται στη σχετική εισήγηση, σε εθνικό επίπεδο «όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, από το 2009 μέχρι το 2015 μειώθηκαν σε ετήσια βάση οι γεννήσεις κατά 22%, ενώ παρατηρείται αύξηση των θανάτων κατά 12%, με αποτέλεσμα από το έτος 2011 και μετά οι θάνατοι να είναι πάντοτε περισσότεροι από τις γεννήσεις».

«Το δημογραφικό είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Η στατιστική χτυπά ένα καμπανάκι που πρέπει να το ακούσουμε όλοι μας. Ο Δήμος Γλυφάδας, που μηδένισε την 1η Ιανουαρίου του 2015 τα δημοτικά τέλη για τις πολύτεκνες οικογένειες, παρέχει στο εξής εφάπαξ βοήθημα για το τέταρτο και κάθε επιπλέον παιδί κάθε οικογένειας της πόλης μας. Με το μέτρο που υιοθετήσαμε, δείχνουμε ότι σε τοπικό επίπεδο μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ελπίζουμε ανάλογες κινήσεις να γίνουν και σε εθνικό επίπεδο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις πολύτεκνες οικογένειες με κάθε πρόσφορο μέσο».

Η έναρξη εφαρμογής του μέτρου, καθώς και η ανακοίνωση για την ακριβή διαδικασία θα γίνει μετά την απαιτούμενη έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

ADVERTISING

SHARE: