Βουλή: Διακομματική συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16

Βουλή: Διακομματική συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16
Στιγμιότυπο από τη Βουλή Eurokinissi

Πράσινο φως από την Επιτροπή της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών. Θετική γνώμη από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Θετική γνώμη για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F16 εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εξοπλισμών και Άμυνας, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκαθάρισαν με δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση ότι τάσσονται υπέρ του προγράμματος αναβάθμισης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προκλήθηκε, όμως, ένταση καθώς η ΝΔ διαμαρτυρόταν γιατί η Επιτροπή Εξοπλισμών ενημερώθηκε μετά από τη σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος απάντησε ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε πρώτα  για το θέμα γιατί έληγε η προθεσμία απάντησης στις ΗΠΑ. Πρότεινε, πάντως, σε όσους είχαν αντιρρήσεις να αναβληθεί η συνεδρίαση. Τελικά, έπειτα, από διακοπή λίγων λεπτών η ΝΔ και η ΔΗ.ΣΥ συμφώνησαν να προχωρήσει η διαδικασία αναβάθμισης.

Κικίλιας: Η ΝΔ εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη της επί της αρχής για τη συμφωνία

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ο αρμόδιος τομεάρχης, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ εξέφρασε θετική γνώμη για τη συμφωνία παρά τις αντιρρήσεις της επί διαδικαστικών θεμάτων. «Η ΝΔ επισημαίνει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Παρά ταύτα, θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας η ΝΔ εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για τη συμφωνία αυτή» ανέφερε ο κ. Κικίλιας. Αντίστοιχα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗ.ΣΥ δήλωσε ότι το κόμμα του έχει πρόβλημα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και όχι με την ίδια τη συμφωνία.

Εντωμεταξύ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος έδωσε διευκρινίσεις για την υπόθεση του καταδικασθέντα (σε πρώτο βαθμό) πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι υπηρετεί στην εθνοφυλακή της Δράμας. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν γνωρίζει τον εθνοφύλακα και σημείωσε ότι στις ένοπλες δυνάμεις δεν προβλέπεται δήλωση πολιτικών φρονημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα