Βραχιολάκι στον Ζαν Κλον Όσβαλντ

Βραχιολάκι στον Ζαν Κλον Όσβαλντ

Το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για την υπόθεση Siemens και τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι λαμβάνει ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, το στέλεχος ευρωπαϊκών τραπεζών που εμπλέκεται σε τουλάχιστον τρεις υποθέσεις δωροδοκίας, και πλεον βριςκεται ένα βήμα πιο κοντά στην αποφυλάκισης του, καθώς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών αντικαταστάθηκε η προφυλάκισή του και έτσι εγκαταλείπει τη φυλακή.

Το Συμβούλιο Εφετών με το υπ’ αριθμ. βούλευμα 686/2016, έκανε δεκτή την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου Ελβετού και μοναδικού προφυλακισμένου στην υπόθεση των “μαύρων ταμείων” της Siemens. Συγκεκριμένα, διατάσσει τον κατ’οίκον περιορισμό του Ζαν Κλοντ Οσβαλντ με ηλεκτρονική επιτήρηση, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη μεταβίβασή του στα δικαστήρια με αστυνομική συνοδεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζαν Κλοντ Όσβαλντ κάθεται ήδη στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Siemens. Παράλληλα, έχει καταστεί κατηγορούμενος στις υποθέσεις που αφορούν στην προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και στην προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson και τη βραζιλιάνικη Embraer. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από μίζες για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Για το λόγο αυτό ο Ζ. Όσβαλτν θα παραμένει έγκλειστος καταθέτοντας παράλληλα αίτηση  αντικατάστασης και για τις υπόλοιπες υποθεσεις για τις ποιες κρατείται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα