Βράβευση Ανθυπαστυνόμου που βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε άντρα που πνιγόταν

Πριν από περίπου 2 χρόνια, ο Ανθυπαστυνόμος Σπυρίδωνας Κοντός, με πράξη αυτοθυσίας, εξέθεσε αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο

Το Αστυνομικό μετάλλιο του «Αστυνομικού Σταυρού» απονεμήθηκε σήμερα σε έναν ήρωα Ανθυπαστυνόμο της Ελληνικής Αστυνομίας, που αποδεδειγμένο κίνδυνο για τη ζωή του, έσωσε την ζωή ενός ηλικιωμένου από βέβαιο πνιγμό, τον Ιούλιο του 2014.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε, αποδεδειγμένα, εκθέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο. Την απονομή του Αστυνομικού Μεταλλίου πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αδαμάντιος Μητρόπουλος.

Πρόκειται για τον Ανθυπαστυνόμο Σπυρίδωνα Κοντό του Κωνσταντίνου, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας και εκείνη την ημέρα εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας. Κάποια στιγμή, έλαβαν κλήση από πολίτη που τους ενημέρωνε ότι έναν ηλιωκιωμένο, καθώς είχε ξεσπάσει καταιγίδα, τον είχε παρασύρει η φουρτουνιασμένη θάλασσα και κινδύνευε να πνιγεί.

Άμεσα, εκείνος και ο μοναδικός συναδέλφός του που βρίσκονταν στο Αστυνομικό Τμήμα, μετέβησαν στην ακτή και δίχως δεύτερη σκέψη ο αστυνομικός αφαίρεσε τον οπλισμό του και έπεσε στην θάλασσα, κολυμπώντας 200 μέτρα για να φτάσει τον ηλικιωμένο που στο μεταξύ έχανε τις αισθήσεις του.

Στα τελευταία 30 μέτρα, τον βοήθησε ένας βαρκάρης με τον δεύτερο αστυνομικό να ανεβάσουν τον ηλικιωμένο στην βάρκα και τον έβγαλαν έξω, όπου με την βοήθεια των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ που είχαν κληθεί στο μεταξύ από τον Ανθυπαστυνομο Κοντό και έφτασαν και εκείνοι στο σημείο, έδωσαν τις Πρώτες Βοήθειες στον άντρα αυτόν που σήμερα χρωστάει την ζωή του στον ήρωα αστυνομικό.

Στην τελετή παρέστησαν αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι της Εκκλησίας. Επιπλέον, παρέστησαν όλοι οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, η σύζυγος, οι γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας του τιμώμενου αστυνομικού.

Παράλληλα, κατά την τελετή αναγνώσθηκε από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμο Α΄ Χαράλαμπο Σφέτσο, το Προεδρικό Διάταγμα, βάσει του οποίου αποφασίστηκε η απονομή του Μεταλλίου στον τιμώμενο Αστυνομικό.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν, ο Αιδεσιμοσιολογιότατος Δημήτριος Πατσιάλος, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Δημήτριος Ραυτογιάννης.

ADVERTISING

SHARE: