'Βρέχει προβλήματα' στα Χανιά – Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

'Βρέχει προβλήματα' στα Χανιά – Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σφοδρή νεροποντή πλήττει από νωρίς το πρωί την ευρύτερη περιοχή των Χανίων, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων έχει δεχθεί η Πυρσοβεστική. Κλειστά σχολεία, ζημιές σε δημόσια κτήρια

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στα Χανιά η σφοδρή νεροποντή που πλήττει από νωρίς το πρωί την ευρύτερη περιοχή, με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί μέχρι τώρα 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων από ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα και σπίτια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής συνολικά επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ νωρίτερα κλήθηκε σε δύο περιστατικά απεγκλωβισμού μίας μητέρας με το ανήλικο παιδί της από αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγο μετά το στρατόπεδο του Μάλεμε καθώς και σε ακόμα μία διάσωση στα Χανιά.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

'Βρέχει προβλήματα' στα Χανιά – Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούνται να είναι οι οδηγοί καθώς λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης έχουν έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι και σε πολλά σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλες δυσκολίες, ενώ εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και αρκετά φανάρια στην πόλη των Χανίων.

Ειδικότερα, πολλά προβληματα έχουν παρουσιαστεί στην εθνική οδό Χανίων – Κολυμπαρίου και ιδιαίτερα στην Νέα Εθνική Οδό περίπου 2χλμ από τον κόμβο του Πλατανιά, όπου η κυκλοφορία διεκόπη λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Πολύ άσχημη η κατάσταση και στο παραλιακό μέτωπο από την Αγία Μαρίνα και το Σταλό μέχρι το Κολυμβάρι ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην Καλυδωνία. Αδιάβατη και η παλιά εθνική οδός στο ύψος του Πλατανιά από τη γέφυρα του Κερίτη μέχρι και την Αγία Μαρίνα.

Νωρίτερα, δύο οχήματα είχαν ακινητοποιηθεί και τα τράβηξαν διερχόμενα αγροτικά αυτοκίνητα ενώ ο δρόμος που συνδέει την Νέα Εθνικό Οδό με την Παλαιά Εθνική οδό έχει μετατραπεί σε χείμαρρο.

'Βρέχει προβλήματα' στα Χανιά – Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σε διάφορα σημεία έχουν σχηματιστεί πολύ μεγάλες “λίμνες” λόγω της βροχόπτωσης ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν “μείνει” στον δρόμο σε Γεράνι, Μάλεμε και Πύργο Ψηλονέρου λόγω του όγκου του νερού.

Στον παραλιακό δρόμο στον Πύργο Ψηλονέρου έχει πέσει στύλος της ΔΕΗ, ενώ έχουν αναφερθεί πλημμύρες σε υπόγειους και ισόγειους χώρους σε 5 ξενοδοχεία της περιοχής.

Κλειστός επίσης ο δρόμος για Θέρισο καθώς σημειώθηκε κατολίσθηση χωμάτων στο ύψος του «Αναβάλοντα».

Πλημμύρισαν τα Δικαστήρια – Έκλεισαν σχολεία

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης γέμισαν οι διάδρομοι των Δικαστηρίων στα Χανιά ενώ έκλεισαν τα δημοτικά σχολεία σε Γεράνι, Μάλεμε, Ταυρωνίτη. Στα σπίτια τους σήμερα παρέμειναν και οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Χανίων και 1ου ΕΠΑΛ

Προβλήματα παρουσιάζονται και στις τηλεπικοινωνίες, με τον ΔΕΔΔΗΕ να έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για ζημιές και βλάβες σε σπίτι και επιχειρήσεις, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στην περιοχή του Πλατανιά μέχρι το Κολυμπάρι, ενώ το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Ζημιές απ' την κακοκαιρία υπέστη και το δημαρχείο Πλατανιά, τα υπόγεια του οποίου πλημμύρισαν από νερό και επί τόπου έχουν σπεύσει έξι μηχανήματα.

Με πληροφορίες από Χανιώτικα Νέα

ADVERTISING

SHARE: