Βρέθηκε σκελετός σε πηγάδι στα Μάλια. Εξετάζεται αν είναι του Βρετανού που χάθηκε το 2005

Βρέθηκε σκελετός σε πηγάδι στα Μάλια. Εξετάζεται αν είναι του Βρετανού που χάθηκε το 2005

Καμία άλλη επίσημη αναγγελία εξαφάνισης δεν υπάρχει στα Μάλια από το 2005 και μετά. Σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση των οστών

Κοντά στη λύση μίας πολυετούς εξαφάνισης και ενός μυστηρίου δίχως τέλος; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τις τοπικές αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου Κρήτης μετά τον εντοπισμό σήμερα το μεσημέρι ενός ανθρώπινου σκελετού μέσα σε πηγάδι, κοντά στο νεκροταφείο Μαλίων.

Ο σκελετός εντοπίστηκε από συνεργείο που πήγε στην περιοχή και κατέβηκε στο πηγάδι για να το καθαρίσει. Έντρομοι οι εργάτες ανέβηκαν πάνω και κάλεσα αμέσως την Αστυνομία. Δίπλα του βρέθηκε μία κανάββινη ζώνη και μία φωτογραφική μηχανή.

Ο σκελετός που τουλάχιστον εκ πρώτης όψεος δεν έφερε εμφανή σημάδια εγκληματικής ενέργειας, αλλά φαίνεται πως είναι τουλάχιστον δεκαετίας, μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου θα ακολουθήσει ιατροδικαστική εξέταση, ανθρωπολογική, για να καθοριστεί, φύλο, φυλή κλπ. και βεβαίως θα ληφθεί DNA για να διασταυρωθεί με εξαφανισμένους των τελευταίων ετών στο νησί.

Βρέθηκε σκελετός σε πηγάδι στα Μάλια. Εξετάζεται αν είναι του Βρετανού που χάθηκε το 2005

Ειδικά στα Μάλια υπήρξε μία και μόνη επίσημη αναγγελία εξαφάνισης, αυτή του 20χρονου τότε Βρετανού Στίβεν Κουκ, που εξαφανίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2005 και έκτοτε δεν έχει υπάρξει άλλη επίσημη αναγγελία εξαφάνισης άλλου ατόμου από την πολύ συγκεκριμένη περιοχή των Μαλίων.

Τον νεαρό άνδρα που έκανε τις διακοπές του στο νησί, είχε δει τελευταία φορά τότε ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ της περιοχής έξω από ένα μία παμπ, όπου διασκέδαζε με τους φίλους του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ζητούσε πληροφορίες για το πώς θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του...

Με κομμένη την ανάσα λοιπόν οι Αρχές θα αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που ίσως ρίξουν φως σε μία εξαφάνιση θρίλερ που απασχόλησε την περιοχή αλλά και τις βρετανικές Αρχές τα τελευταία 12 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα σε αυτή την χρονική στιγμή.

ADVERTISING

SHARE: